FOTO/ Projekat vrijedan 100 miliona eura

Otvorena vrata za Avazov drugi toranj: U 'Ski toweru' će biti šoping centar, stanovi, hotel, rotirajući restoran...

Biznis Klub19.11.19, 13:10h

Otvorena vrata za Avazov drugi toranj: U 'Ski toweru' će biti šoping centar, stanovi, hotel, rotirajući restoran...
Novi toranj je po projektu visok 250 metara a planirana lokacija je uz postojeći Avazov toranj

 

Članovi Općinskog vijeća sarajevske općine Centar na današnjoj sjednici usvojili su sa 23 glasa “za” Nacrt odluke o usvajanju izmjena i dopuna urbanističkog projekta „Centrotrans-Alhos“ – I faza i Nacrt odluke o provođenju izmjena i dopuna urbanističkog projekta „Centrotrans-Alhos“ – I faza.

 

Usvajanjem izmjena omogućena je gradnja projekta vrijednog 100 miliona eura – Avaz Ski Towera.

 

ski-tower1

 

Projekat koji je grupacija Avaz predstavila na ovogodišnjem Sarajevo Business Forumu obuhvatiće savremeni poslovni kompleks uključujući i dva poslovna nebodera.

 

Novi toranj je po projektu visok 250 metara a planirana lokacija je uz postojeći Avazov toranj.

 

Kako je ranije najavljeno iz ove kompanije, toranj sa sadržajem oko njega činio bi jedinstven i multifunkcionalan kondominijum. Planirano je da toranj ima kancelarijski prostor, stanove za prodaju, hotel i rotirajući restoran na krovu. U podnožju bi se kreirao šoping centar sa radnjama do 60 m2.

 

Predviđena je i garaža iza tornja sa 500 parking mjesta.

 

Općinski načelnik Nedžad Ajnadžić pojasnio je ranije da se izmjene rade na zahtjev „Avaz roto pressa“ d.o.o. da bi se stekli uvjeti za izgradnju drugog tornja ove kompanije.

 

– U konačnici cilj izmjena je izmjena granice obuhvata, što podrazumijeva istu ili manju ili veću spratnost, ali vrlo je važno da se u novom projektnom rješenju dodatna parking mjesta osiguravaju u podzemnim garažama, a predviđeno je i hortikulturno uređenje – kazao je Ajnadžić.

 

(Biznisinfo.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 Komentari - Ukupno 13

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još