oglasio se otac koji je prijetio (gasnim) pištoljem

Dragi prijatelji, nije ovo personalni sukob između mene i menadžmenta KCUS-a, moje dijete sad je u Turskoj....

Hronika19.11.19, 12:07h

Dragi prijatelji, nije ovo personalni sukob između mene i menadžmenta KCUS-a, moje dijete sad je u Turskoj....
U kontekstu svih prethodnih dešavanja želim da istaknem trenutnu situaciju moje kćerke koja se trenutno nalazi u Turskoj i neizvjestan je povratak u BiH, zbog nemogućnosti ili neprofesionalnosti KCUS u Sarajevu da liječi i obezbijedi adekvatnu terapiju za moju kćerku - napisao je Smajlović na svom Facebook profilu

 

Denis Smajlović, roditelj bolesnog djeteta, vatrogasnim pištoljem je prijetio doktoru Edi Hasanbegoviću, šefu Klinike, zahtijevajući izmještanje djeteta na liječenje u inozemstvo, oglasio se na svom Facebook profilu.


“Dragi prijatelji i svi vi koji ste mi proteklih dana, pružali podršku. Osjećam potrebu da vam se svima još jednom zahvalim i poželim vama i vašim porodicama, puno zdravlja i sreće u životu.

 

U kontekstu svih prethodnih dešavanja želim da istaknem trenutnu situaciju moje kćerke koja se trenutno nalazi u Turskoj i neizvjestan je povratak u BiH, zbog nemogućnosti ili neprofesionalnosti KCUS-a u Sarajevu da liječi i obezbijedi adekvatnu terapiju za moju kćerku.

 

Stoga želim sve vas zamoliti da pokušaj menadžmenta KCUS-a koji žele bolest i problem mog djeteta svesti na personalni sukob Denisa Smajlovića i menadžmenta KCUS-a, a pri tome ni u jednoj izjavi ne izraze brigu i empatiju prema djetetu i naročito zanemarujući zakletvu kojom su obavezni pružiti liječničku pomoć bez obzira na okolnosti i o kome se radi, a taj čin povlači krivičnu odgovornost.

 

A čin postupak i djelo Denisa Smajlovića neka bude predmet Tužilaštva. “Dijelite ovo”

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook