Bijela kuća potvrdila

Nakon ljekarskog pregleda zaključeno: Trump vrlo dobrog zdravlja

Front17.11.19, 15:38h

Nakon ljekarskog pregleda zaključeno: Trump vrlo dobrog zdravlja
Sekretarka za štampu u Bijeloj kući Stephanie Grisham rekla je da posljednji testovi pokazuju da je Trump ostao zdrav i energičan bez ikakvih pritužbi

 

Američki predsjednik Donald Trump rekao je da je "vrlo dobrog" zdravlja nakon što je završio "prvu fazu" svog godišnjeg fizičkog pregleda.

 

Bijela kuća potvrdila je da ga je u subotu podvrgla ljekarskim testovima i laboratorijskim pretragama u Medicinskom centru Walter Reed u Washingtonu.

 

Ljekarski pregled se nije nalazio na predsjednikovom javnom rasporedu i nisu objavljeni detalji testiranja, javio je BBC.

 

Ovo je uslijedilo 10 mjeseci nakon prošlogodišnjeg pregleda na kojem je također zaključeno da je "u jako dobrom zdravlju".

 

Sekretarka za štampu u Bijeloj kući Stephanie Grisham rekla je da posljednji testovi pokazuju da je Trump ostao zdrav i energičan bez ikakvih pritužbi.

 

- Daljnja nagađanja izvan opsežnih i iskrenih informacija koje sam iznijela u potpunosti su neodgovorni i opasni za zemlju - dodala je u ona u izjavi na Twitteru.

 

Ovaj 73-godišnjak je najstarija osoba koja je postala predsjednik u svom prvom mandatu, a stanje zdravlja Trumpa u prošlosti je privlačilo pažnju.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!