Vjeruje da bh. selekcija ima kvalitet da kroz baraž izbori plasman na EP

'Primali smo jeftine golove': Prosinečki nakon poraza odgovorio odlazi li s klupe Zmajeva

Sport16.11.19, 09:26h

'Primali smo jeftine golove': Prosinečki nakon poraza odgovorio odlazi li s klupe Zmajeva
Mi sada, za tri dana, igramo protiv Lihtenštajna pa ćemo vidjeti šta će biti - kazao je Prosinečki

 

Selekcija Bosne i Hercegovine, koja je još ranije izgubila izglede za direktan plasman, poražena je na oproštaju od domaćeg terena u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020. godine sinoć u Zenici od Italije s 0:3 (0:2).

 

- Do dva kiksa, iz kojih smo primili golove, imali smo nekih šansi. Sigurno je da nismo s ovakvom Italijom bili pravi. Teško se bilo vratiti nakon dva gola minusa. Oni su u nastavku odigrali kako treba, na kraju su razvodnili utakmicu, a mi nismo mogli doći do poluprilika. Oni su do kraja mogli dati još koji gol - kazao je selektor bh. tima Robert Prosinečki.

 

- Italija je u ovom trenutku bolja reprezentacija. Ne bih htio reći da su više htjeli, ali to je reprezentacija koja nas je nadigrala. Primali smo jeftine golove - istakao je Prosinečki, koji je dodao da moraju čestitati Italiji, jer je drugo poluvrijeme bila superiornija i zasluženo pobijedila.

 

Na novinarsko pitanje da li će nakon utakmice u Lihtenštajnu, koju 18. novembra igraju u Vaduzu, završiti posao na klupi bh. selekcije, Prosinečki je kazao da ne zna odgovor na to pitanje.

 

- To pitanje trebate postaviti predsjedniku i ljudima u Savezu. Mi sada, za tri dana, igramo protiv Lihtenštajna pa ćemo vidjeti šta će biti - kazao je Prosinečki, koji je istakao kako vjeruje da bh. selekcija ima kvalitet da kroz baraž izbori plasman na EP.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 8

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još