Tužilac traži novo vještačenje van BiH

Vještak potvrdio: Dženan Memić nije poginuo u saobraćajnoj nesreći! Povrede glave i lica nisu tipične za udar vozila

Hronika15.11.19, 15:20h

Vještak potvrdio: Dženan Memić nije poginuo u saobraćajnoj nesreći! Povrede glave i lica nisu tipične za udar vozila
Jefić je kazao da nije bilo tragova kočenja, pneumatika, otisci obuće. Nema direktne veze da su oštećenja na odjeći nastala u vezi sa vozilom

 

Vještak Aleksandar Jefić okončao je prezentiranje nalaza i mišljenja u ponovljenom vještačenju po vještacima saobraćajne struke u slučaju Dženan Memić.

 

Jefić je kazao da smatra da nema dovoljno dokaza koji bi se mogli dovesti u međusobni odnos da je došlo do kontakta vozila i pješaka. Također je potvrdio da nije određeno mjesto kontakta a da je pješak morao biti barem 10 cm u skoku da bi nastala oštećenja na vozilu kako je opisano.

 

"Sa sigurnošću ne možemo dovesti u vezu da je oštećenje na vozilu nastalo na ovaj način. Povrede glave i lice kod pješaka ne mogu se dovesti u vezu s onima koje nastaju tipično u slučaju naleta vozila. Najčešće stradaju noge", kazao je Jefić.

 

On je kazao i da tragovi koji su pronađeni na licu mjesta nisu kvalitetno fiksirani da bi mogao reći da je saobraćajna nesreća.

 

Jefić je kazao da nije bilo tragova kočenja, pneumatika, otisci obuće. Nema direktne veze da su oštećenja na odjeći nastala u vezi sa vozilom.

 

Tužilac Sead Kreštalica u potpunosti je prigovorio na nalaz te zatražio novo vještačenje van BiH. Advokat odbrane Rusmir Karkin pitao je vještaka da li je bilo saobraćajne nesreće ili nije. Vještak je odgovorio da je veća vjerovatnoća da se nesreća nije dogodila nego da jeste.

 

(Nap.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 15

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još