pristigle 62 prijave

'VII Bugojanska vaza': Odlukom žirija tri priče u užem izboru

Kultura15.11.19, 09:15h

'VII Bugojanska vaza': Odlukom žirija tri priče u užem izboru
Organizator manifestacije je Kulturno sportski centar Bugojno a pokrovitelj Općina Bugojno. Nagrada se dodjeljuje povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine
 
 
Na konkurs za kratku priču „VII Bugojanska vaza“, na kojem pravo učešća imaju građani Bosne i Hercegovine, pristigle su 62 priče iz Bosne i Hercegovine i inostranstva.
 
 
S obzirom da je broj priča u odnosu na 2018, godinu skoro uduplan, može se zaključiti da „Bugojanska vaza“ kao tradicionalni konkurs za kratku priču postaje nova kulturološka vrijednost Bugojna i Bosne i Hercegovine.
 
 
Ovogodišnji žiri: Magdalena Blažević, Nedžad Ibrahimović i Darko Cvijetić u uži izbor izabrali su sljedeće tri priče:
 
 
Kaput (šifra: Međunoarodni Odnosač)
Kako je Safija-hanuma izliječila nesanicu (šifra: Listopad 17)
Otkupnina (šifra: Jugovina)
 
 
Odluku o laureatu „VII Bugojanske vaze“ žiri će donijeti najkasnije do 20.11.2019. godine. Uručenje nagrade će biti u subotu, 23.11.2019. godine u Kulturno sportskom centru Bugojno u 18,00 sati. Nagrada se sastoji od replike „Bugojanska vaza“ (original se nalazi u Zemaljskom muzeju BiH i predstavlja najstariji pronađeni pisani spomenik u BiH),  autorice Adine Kero i novčanog iznosa od 1.000 KM.
 
 
Organizator manifestacije je Kulturno sportski centar Bugojno a pokrovitelj Općina Bugojno. Nagrada se dodjeljuje povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine.
 
(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!