Zhatijevaju zaštitu

KCUS: Danas dvosatni štrajk upozorenja

Hronika14.11.19, 07:58h

KCUS: Danas dvosatni štrajk upozorenja
Zdravstveni radnici zahtijevaju zaštitu kao službene osobe, kao i da se po pitanju napada na ljekare moraju hitno poduzeti ozbiljni koraci

 

U povodu napada i prijetnji na prof. dr. Edu Hasanbegovića, Klinički centar Univerziteta u Sarajevu (KCUS) je održao hitan sastanak kojem su prisustvovali generalna direktorica KCUS-a prof. dr. Sebija Izetbegović, svi direktori disciplina, šefovi klinika, glavne sestre, svi ljekari klinika smještenih na lokalitetu Jezero, predsjednica Sindikata KCUS-a Dženana Hrustemović, DMS i predsjednik Ljekarske komore FBiH dr. Harun Drljević.

 

Prisutni na sastanku su iznijeli negodovanje i oštro osudili napad uz prijetnje vatrenim oružjem na prof. dr. Edu Hasanbegovića, dr. Danku Pokrajac, medicinsku sestru Almu Hadžić i sekretaricu sa Klinike za pedijatriju KCUS Munibu Omerović.

 

U okviru sastanka donesena je odluka o dvosatnom štrajku, koji će biti održan danas.

 

Zdravstveni radnici zahtijevaju zaštitu kao službene osobe, kao i da se po pitanju napada na ljekare moraju hitno poduzeti ozbiljni koraci.

 

U okviru sutrašnjeg štrajka ljekari i medicinsko osoblje iznijeće i ostale zahtjeve.

 

Štrajk će biti održan ispred OJ NIRR KCUS, od 12.00 do 14.00 sati, najavljeno je iz Press službe  KCUS-a.

 

(FENA/dg)Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još