30 godina prijateljstva u zemljama SIE

Uloga Reifeisen banke u integraciji BiH u EU: Karlheinz Dobnigg na sastancima u Briselu

Biznis Klub13.11.19, 16:32h

Uloga Reifeisen banke u integraciji BiH u EU: Karlheinz Dobnigg na sastancima u Briselu
Karlheinz Dobnigg, predsjednik Uprave Raiffeisen banke u BiH, održao niz sastanaka u Briselu

 


Delegacija Raiffeisen Bank International u Briselu je organizovala sastanak sa predstavnicima Evropskog parlamenta kako bi obilježili preko 30 godina prijateljstva, dobrih odnosa i uspješnih priča u zemljama SIE-e.

 

raiffeisen-sastanak-u-briselu2


- Tokom posjete predstavnika Raiffeisen grupacije Briselu inicirali smo organizaciju sastanaka s visokim političkim predstavnicima za vrijeme kojih smo imali priliku razgovarati i razmijeniti mišljenja o integraciji BiH u Evropsku uniju. Raiffeisen podržava ubrzanu integraciju BiH u EU što kreira prostor za napredak u vidu usklađivanja s evropskim vrijednostima, standardima i pravilima. Svjesni smo njegovog ključnog značaja u oblikovanju savremene Bosne i Hercegovine. Na svom putu ka integraciji, BiH ujedno razvija odnose i sa drugim zemljama na planu investicija i ekonomske saradnje - izjavio je Karlheinz Dobnigg, predsjednik Uprave Raiffeisen banke u BiH.

 

emina-merdan-i-karlheinz-dobnigg


Ovom prilikom gospodin Dobnigg se susreo i razgovarao i sa ambasadoricom Eminom Merdan, šeficom misije Bosne i Hercegovine pri EU u Briselu.

 

Među vodećim bankama u Srednjoj i Istočnoj Evropi te Australiji 

Raiffeisen BANK d.d. Bosna i Hercegovina je supsidijarno lice Raiffeisen Bank International AG, jedne od vodećih banaka u Srednjoj i Istočnoj Evropi te Austriji.  
Osnovana 1992. godine,  danas je jedna od vodećih banaka u Bosni i Hercegovini. Preko 1.300 zaposlenika Banke putem 100 poslovnica pruža usluge za oko 430.000 klijenata. Mnogobrojna, kako domaća, tako i međunarodna priznanja, kao što su priznanja renomiranih magazina Global Finance, Euromoney te The Banker, potvrda su uspješnog poslovanja Banke. Investiranje u nove tehnologije, iskusno i educirano osoblje koje se stalno usavršava, naglasak na individualnom pristupu klijentu, te uvođenje novih, savremenih proizvoda i usluga predstavljaju glavne faktore konkurentnosti Raiffeisen banke na bosanskohercegovačkom tržištu. 
Raiffeisen grupu u Bosni i Hercegovini, pored Raiffeisen banke, čine, Raiffeisen INVEST, Raiffeisen CAPITAL, Raiffeisen LEASING, te RL ASSISTANCE.
Raiffeisen grupacija 130 godina kombinuje ostvarenje finansijskog uspjeha sa društveno odgovornim poslovanjem, pri čemu ekonomska, ekološka i društvena odgovornost čine jednu cjelinu, slijedeći osnovne principe društvene solidarnosti, samopomoći i održivosti koje je uspostavio Friedrich Wilhelm Raiffeisen.

 

Promotivni sadržaj

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još