nakon opsežne akcije 'var'

Sedam lica pušteno na slobodu, pet predato u Tužilaštvo BiH: Evo koja su imena u pitanju

Hronika12.11.19, 12:39h

Sedam lica pušteno na slobodu, pet predato u Tužilaštvo BiH: Evo koja su imena u pitanju
Kako je Feni potvrdio portparol Tužiteljstva BiH Boris Grubešić osumnjičeni će biti dovedeni posupajućem tužitelju na ispitivanje

 

Nakon operativne akcije kodnog naziva "Var“, koju su jučer izveli službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), zbog postojanja sumnje da su počinili organizovani kriminal te zloupotrebili položaj i ovlaštenja, protiv 12 osoba iz bh. nogometa bit će podnesena krivična prijava.

 

Nakon kriminalističke obrade pet osoba jutros je predato u nadležnost Tužilaštva BiH, a ostalih sedam je  pušteno na slobodu.

 

Službenici SIPA-e Tužilaštvu BiH su predali Vladimira Dominkovića, Kenana Bajraktarevića, Iliju Živkovića, Antu Bilješka i Fuada Zahirovića.

 

Kako je Feni potvrdio portparol  Tužiteljstva BiH Boris Grubešić osumnjičeni će biti dovedeni posupajućem tužitelju na ispitvanje.

 

-  Nakon što se završi cjelokupna procedura ispitvanja svih osumnjičenih bit će donesena odluka o daljnjim koracima Tužiteljtva, odnosno o prijedlogu mijera za određivanje mjera pritvora, mjera zabrana ili drugih mjera u skladu sa zakonom - kazao je Grubešić.

 

U ovom trenutku Grubešić nije  mogao kometnirati da li će se akcija proširiti na neke druge osobe.  

 

Osumnjičene osobe  terete se za namještanje nogometnih utakmica Premijer lige Bosne i Hercegovine, da su prekršile više članova Krivičnog zakona BiH, a na teret im se stavlja organizirani kriminal, zloupotreba položaja, primanje dara i drugih oblika koristi. 

 

(Fena/MR)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!