KONKURENCIJSKO VIJEĆE ODOBRILO PREUZIMANJE

Nakon što su kupili ogroman paket dionica za 17,2 miliona KM: Ko je novi vlasnik Vakufske banke?

Biznis Klub11.11.19, 19:08h

Nakon što su kupili ogroman paket dionica za 17,2 miliona KM: Ko je novi vlasnik Vakufske banke?
Vakufska banka ima osnovni kapital od 28,5 miliona KM, a koji je raspoređen na 756.104 redovne dionice i 4.000 pvolaštenih/prioritetnih dionica

 

 

Nakon što je kupilo većinski paket dionica Vakufske banke, društvo ASA Finance objavilo je namjeru objavljivanja ponude za preuzimanje ove banke, navodi se u obavijesti objavljenoj na web stranici Sarajevske berze.


Vakufska banka ima osnovni kapital od 28,5 miliona KM, a koji je raspoređen na 756.104 redovne dionice i 4.000 pvolaštenih/prioritetnih dionica.


ASA Finance, finansijka dizivizija ASA grupacije, posjeduje 554.919 redovnih dionica, a što procentualno iznosi 73,39 posto.


ASA Finance kupio je od društva Badeco Adria većinski paket dionica Vakufske banke putem Sarajevske berza za 17,2 miliona KM.


Konkurencijsko vijeće Bosne i Hercegovine odobrilo je kompaniji ASA Finance preuzimanje većinskog udjela u Vakufskoj banci još krajem prošle godine.


Od preostalih dioničara, Mahmal Investment ima najvežći udio od 7,3 posto dionica, slijede HIFA Oil Tešanj sa 3,5 posto, El Tarik Oil 1,8 posto, Mehmed Jahić 1,6 posto, Federalno ministarstvo finansija 1,5 posto, Islamska zajednica u BiH 1,1 posto, itd.

 

(Indikator.ba/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!