jezivo

Stravični detalji seksualnog zlostavljanja u Sarajevu: Dok bi ukućani spavali, lijegao kod osmogodišnjeg pastorka...

Hronika11.11.19, 15:47h

Stravični detalji seksualnog zlostavljanja u Sarajevu: Dok bi ukućani spavali, lijegao kod osmogodišnjeg pastorka...
Dječak je sve to trpio tri godine da bi se u jednom momentu povjerio majčinoj rodici, navodeći da se zbog svega htio i ubiti. Ubrzo je sve saznala i dječakova majka kojoj je rodica ispričala ono što je saznala


U sarajevskom Općinskom sudu protekle sedmice je, kako Oslobođenje saznaje, počelo suđenje K. F. (identitet poznat redakciji, op.a) zbog djela bludnih radnji nad djetetom.


Ovaj 39-godišnjak, koji ranije nije osuđivan, tereti se da je od 2012. do 2015. godine u jednom sarajevskom naselju seksualno uznemiravao svog pastorka, koji je tada imao osam godina.

 

K. F. je, prema saznanjima Oslobođenja, u kritičnom periodu bio u vanbračnoj zajednici sa dječakovom majkom sa kojom je u međuvremenu dobio i sina. U večernjim satima bi K. F, dok bi ukućani spavali, lijegao kod osmogodišnjaka. Potom bi skidao gaćice dječaku, a zatim i sebi, te rukom dirao djetetov spolni organ i prislanjao svoj spolni organ uz analni otvor dječaka, koji iz straha nije smio ništa da učini i pravio se da spava.

 

Dječak je sve to trpio tri godine da bi se u jednom momentu povjerio majčinoj rodici, navodeći da se zbog svega htio i ubiti. Ubrzo je sve saznala i dječakova majka kojoj je rodica ispričala ono što je saznala.

 

Vještačenja


Kada ga je majka pitala zašto joj sve to nije ispričao, dječak je rekao da ga je bilo stid. U razgovoru sa majkom on je rekao da je istina da je razmišljao da se ubije, ali da to ipak ne bi uradio.

 

Optuženi se u međuvremenu razveo od majke oštećenog dječaka te je zasnovao bračnu zajednicu van Bosne i Hercegovine. Njega su, kako smo saznali, uhapsili pripadnici Granične policije BiH krajem septembra ove godine, nakon čega je smješten iza rešetaka. U pritvoru je proveo 30 dana, a potom je uz mjere zabrane pušten da se brani sa slobode. Na suđenju će, najvjerovatnije iza očiju javnosti, biti saslušani dječak, njegova majka, te ljekari koji su radili vještačenje maloljetnika.

(Oslobodjenje, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 37

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još