Video/ Nije mu se svidjelo

Dončića ošamario trener: Pogledajte reakciju mladog Slovenca

Sport10.11.19, 10:45h

Dončića ošamario trener: Pogledajte reakciju mladog Slovenca
Trenutno je drugi asistent lige iza košarkaša Los Angeles Lakersa LeBrona Jamesa, sedmi je na listi strijelaca i deseti među najboljim skakačima

 

Luka Dončić nastavlja razvaljivati NBA ligu. U pobjedi Dallasa u Memphisu 138:122 zabio je 24 koša uz 14 skokova i osam asistencija, a do četvrtog trriple-doublea u pet utakmica zaustavila ga je samo činjenica da je susret riješio već za tri četvrtine, pa u četvrtoj nije ni igrao.

 

Nakon što je u trećoj četvrtini pogodio tricu, Memphis je pozvao time-out, a Luka je otrčao prema klupi, gdje se zadržao u kratkom razgovoru s pomoćnim trenerom Jamahlom Mosleyem, koji mu je nešto objašnjavao, a onda ga lagano pljusnuo po licu, prenosi Oslobođenje.

 

Bio je to očito šamarčić iz dragosti, u funkciji tapšanja, ali možda je bio nešto jači nego što je primjereno, pa Dončiću taj potez nije najbolje legao, ili ga je barem zbunio.

 

Slovenac je trenera ''prostrijelio'' pogledom i nešto tiho promrmljao. Prema izrazu lica, dalo bi se zaključiti da nije bilo pristojno.

 

U prvih devet utakmica sezone Dončić bilježi zadivljujuće prosjeke od 27,7 koševa, 10,8 skokova i 9,1 asistencije, a Dallas je na jako dobrom omjeru 6:3. Nastave li i Luka i Mavsi tim tempom, mladi bi se Slovenac već u svojoj drugoj NBA sezoni mogao naći u konkurenciji za najkorisnijeg igrača lige.

 

Trenutno je drugi asistent lige iza košarkaša Los Angeles Lakersa LeBrona Jamesa, sedmi je na listi strijelaca i deseti među najboljim skakačima.

 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!