VIDEO/ Nakon ubistva Sanele Trstena

Kako je policija za dvije minute locirala automobil u kojem je bio Nedžad Čaušević: Istočno Sarajevo pokriva 180 kamera

Hronika09.11.19, 15:48h

Kako je policija za dvije minute locirala automobil u kojem je bio Nedžad Čaušević: Istočno Sarajevo pokriva 180 kamera
Šehovac kaže da Istočno Sarajevo već četiri mjeseca pokriva 180 kamera koje se nalaze na 102 lokacije

 

Zahvaljujući videonadzoru i dobroj saradnji sa MUP-om KS-a, policija u Istočnom Sarajevu je za dvije minute locirala automobil u kojem se nalazio Nedžad Čaušević, koji je 5. novembra pucajući iz automatske puške ubio Sanelu Trstenu, sa kojom je, nakon dugogodišnje veze, prekinuo nekoliko dana prije ubistva. ​

 

Prema riječima Branimira Šehovca, načelnika PU Istočno Sarajevo, upravo uz pomoć sistema videonadzora utvrđen je tačan pravac kretanja izvršioca ovog krivičnog djela.

 

- Efikasnom akcijom policije blokirali smo to područje. Osumnjičeni je bio okružen, a vjerovatno i sam svjestan da je u neizlaznoj situaciji i nemogućnosti da se izvuče iz svega, počinio je samoubistvo, rekao je za TV1 i Oslobođenje Šehovac.

 

 

Istakao je da Istočno Sarajevo već četiri mjeseca pokriva 180 kamera koje se nalaze na 102 lokacije.

 

- U ovaj sistem integrisane su i kamere na području opština Han-Pijesak i Rogatica. Na području Policijske uprave ukupno imamo integrisano 213 kamera koje služe za videonadzor, a sve u cilju stvaranja bezbjednog okruženja.

 

Uz pomoć videonadzora riješeno je i nekoliko krivičnih djela počinjenih na području MUP-a KS-a, a bilo je i slučajeva da je policija uz pomoć videonadzora pronašla vozila za kojima je raspisana potraga.

 

(Oslobodjenje.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/MD)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 9

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još