ZVIZDIĆ ODGOVORIO MACRONU

Nije BiH nikome prijetnja! Odavde na strana ratišta nije otišlo ni manje ni više građana nego iz bilo koje države Evrope!

Front08.11.19, 15:17h

Nije BiH nikome prijetnja! Odavde na strana ratišta nije otišlo ni manje ni više građana nego iz bilo koje države Evrope!
Zaustavljen je odlazak građana Bosne i Hercegovine na strana ratišta i, u konačnici, bilo koji građanin Bosne i Hercegovine nije učestvovao u bilo kojem terorističkom aktu u Evropi ili bilo gdje drugdje u svijetu - poručio je Denis Zvizdić

 

 


Nakon bure u javnosti i brojih reaakcija, i Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić uputio je zvaničnu izjavu povodom konstatacije predsjednika Francuske Emmanuela Macrona da je "Bosna i Hercegovina tempirana bomba".


Zvizdić u svom reagiranju ističe sljedeće:


- Prema relevantnim informacijama međunarodnih institucija i agencija, u konačnici i prema posljednjim izvještajima State Departmenta i drugih obavještajnih agencija, vrlo jasno je konstatirano da je Bosna i Hercegovina napravila značajan progres u borbi protiv terorizma i svih oblika ekstremizma. Zaustavljen je odlazak građana Bosne i Hercegovine na strana ratišta i, u konačnici, bilo koji građanin Bosne i Hercegovine nije učestvovao u bilo kojem terorističkom aktu u Evropi ili bilo gdje drugdje u svijetu.


To govori o našoj ozbiljnoj posvećenosti borbi protiv terorizma, a što je rezultiralo i vrlo jasnom konstatacijom u izvještajima relevantnih institucija i agencija koje govore da je BiH vrlo kredibilan partner u borbi protiv terorizma i partner u globalnoj koaliciji u borbi protiv ISIL-a.


Ostajemo vrlo posvećeni borbi protiv globalne pošasti. Iz BiH na strana ratišta nije otišlo niti manje, niti više građana nego iz bilo koje države regiona Zapadnog Balkana ili Evrope i zbog toga Bosna i Hercegovina nije i neće biti bilo kakva prijetnja.


Smatram da podatke o pitanjima terorizma sve države treba da dobiju direktno od ovlaštenih institucija i agencija iz BiH, jer samo to su pravi i relevantni fakti, odnosno pravi podaci koji mogu biti provjereni. Informacije nikako ne treba uzimati od onih koji su nedobronamjerno orijentirani ka Bosni i Hercegovini i koji takvim izjavama nanose nemjerljivu štetu međunarodnom ugledu i kredibilitetu Bosne i Hercegovine, koja se nalazi u fazi i evropskih i NATO integracija - navodi Denis Zvizdić u svom saopćenju.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

 

 Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!