načelnik ilidže i medicinski potpomognuta oplodnja

Senaid Memić: Kad me neko provocira i diskredituje kao čovjeka, ja mu adekvatno odgovorim, ali to nije moj stav!

Front07.11.19, 15:38h

Senaid Memić: Kad me neko provocira i diskredituje kao čovjeka, ja mu adekvatno odgovorim, ali to nije moj stav!
- Moj odgovor na takvu drsku, unaprijed ciljanu provokaciju, usmjerenu da diskredituje mene kao čovjeka od strane te političke opcije na javnoj raspravi, je samo odgovor na provokaciju - poručuje načelnik Memić

 

 

U povodu širenja neistinitih vijesti po društevnim mrežama da je načelnik općine Ilidža Senaid Memić na održanoj javnoj raspravi u Hrasnici 6. novembra podrugljivo govorio o medicinski potpomognutoj oplodnji, oglasio se i načelnik i u saoćenju za medije izjavio sljedeće:


- Osjećam potrebu da prije svega kao čovjek, suprug, otac, djed pa općinski načelnik, profesor doktor, reagujem  na gnusne i zlonamjerne vijesti, a koje kažu da sam na održanoj  javnoj raspravi o Nacrtu budžeta u Hrasnici podrugljivo govorio o medicinski potpomognutoj oplodnji.


Naime, kad na takvom javnom skupu se javi čovjek, koji je određena politička opcija i koji apsolutno nema nikakvog dodira sa aktuelnom temom, medicinski potpomognutoj oplodnji, o kojoj ja kao načelnik i Vijeće imamo vrlo jasan i poznat stav, a to je podržavanje svih načina i  programa koji se tiču podizanja nataliteta, kao gorućeg problema našeg društva, je samo odgovor na provokaciju, a nije nikako moj stav. 


Svakako da odgovor na provokaciju ljudi koje poznajem lično mora bit adekvatan takvoj provokaciji, koja je upućena prema meni, a što nije mišljenje, ni konstruktivan prijedlog kojim bi se pomoglo da naša lokalna zajednica adekvatno prilagodi Budžet građanima za 2020. godinu.


Podvlačim, moj odgovor na takvu drsku, unaprijed ciljanu provokaciju, usmjerenu da diskredituje mene kao čovjeka od strane te političke opcije na javnoj raspravi, je samo odgovor na provokaciju.


Općina Ilidža već godinama potpomaže svaki vid medicinske potrebe naših građana, od medicinski potpomognute oplodnje, teških bolesti ali i pomoći za socijalno ugrožene stanovnike.


Samo u 2019. godini planirano je i realizovano za te namjene više od 670.000 KM. Također, Općina Ilidža stimulište natalitet  i putem jednokratnih novčanih pomoći za svako novorođeno dijete i za te namjene je obezbijeđeno 100.000 KM. Te brojke u odnosu na ostatak budžeta nisu zanemarljive i to govori o mom stavu  i mišljenju o navedenoj temi.


Svjestan sam da se radi o vijestima koje se prenose paušalno i u potpunosti oslikavaju samo onaj kontekst koji odgovara  određenoj političkoj  opciji, ali osjećao sam potrebu da se očitujem. Ja ću bez obzira na sve, kao i do sada,  nastaviti da pomažem da svako osjeti čar roditeljstva, a na ovakve provokacije odgovaraću na najbolji način koji znam, a to je da ću svoj posao nastaviti obavljati časno, odgovorno i pošteno - ističe se u saopštenju načelnika Senaida Memića.


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 36

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još