Istraživanje pokazalo

Oni koji su se seksali noć prije su produktivniji na poslu

Lifestyle05.11.19, 10:11h

Oni koji su se seksali noć prije su produktivniji na poslu
Zdrava veza s čestim seksualnim odnosima će pomoći zaposlenicima da budu sretni i angažiraniji u poslu, što pozitivno utječe na zaposlenike kao i na samu organizaciju u kojoj rade, rekao je Keith Leavitt

 

Istraživanje je objavljeno u Jorunal of Management, a autori su znanstvenici sa Sveučilišta Washington i Oregon.

 

Proučavali su seksualne navike zaposlenika koji su u braku, a otkrili su kako oni koji se češće seksaju imaju i bolje rezultate na poslu idućeg dana, prenosi Vecernji.ba

 

"Zdrava veza s čestim seksualnim odnosima će pomoći zaposlenicima da budu sretni i angažiraniji u poslu, što pozitivno utječe na zaposlenike kao i na samu organizaciju u kojoj rade", rekao je Keith Leavitt, profesor na sveučilištu i stručnjak za upravljanje. 

 

Istraživanje je pratilo 159 oženjenih parova kroz period od dvije sedmice, a svaki dan su trebali ispuniti kratki upitnik. Rezultati su pokazali kako su oni koji su se seksali noć prije bili i boljeg raspoloženja, ali i produktivniji na poslu.  Ovo je tako jer seks podiže raspoloženje jer ispušta hormone dopamin i oksitocin, čije se prednosti osjećaju i 24 sata nakon, što znači i idućeg dana na poslu. 

 

"Radi se o podsjetniku da seks ima društvene, emotivne i psihološke učinke i važno je da postane prioritet. Pronađite vremena za seks", rekao je Levitt za Reader's Digest.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!