fokus na temi silovanja

U Sarajevu danas počinje globalna kampanja protiv nasilja nad ženama '16 dana aktivizma'

Hronika04.11.19, 08:08h

U Sarajevu danas počinje globalna kampanja protiv nasilja nad ženama '16 dana aktivizma'
Ovim skupom bit će ozvaničen početak globalne kampanje „16 dana aktivizma“ protiv nasilja nad ženama, koja se održava širom svijeta i nastoji mobilizirati javnost u borbi protiv rodno zasnovanog nasilja

 

U Sarajevu danas počinje Globalna konvencija partnera UN Fonda za borbu protiv nasilja nad ženama.

 

Ovim skupom bit će ozvaničen početak globalne kampanje „16 dana aktivizma“ protiv nasilja nad ženama, koja se održava širom svijeta i nastoji mobilizirati javnost u borbi protiv rodno zasnovanog nasilja.

 

Konvencija će u naredna četiri dana okupiti više od 100 učesnika iz čitavog svijeta, uključujući i regiju Jugoistočne Evrope, koji će razgovarati o radu u oblasti eliminacije nasilja nad ženama.

 

Fond je u posljednje 22 godine podržao 517 organizacija sa 149 miliona dolara u 139 zemlje i teritorije, te je samo tokom protekle godine svojim radom obuhvatio preko osam miliona ljudi.

 

Ovogodišnja globalna kampanja „16 dana aktivizma“ fokusirat će se na temu silovanja, stoga je i posjeta Sigurnoj kući u Sarajevu dio te kampanje.

 

(Fena/mr)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!