Iz ZOI '84 upozoravaju

Pokušaji sabotiranja zimske sezone na Bjelašnici i Igmanu: Ukradene sajle na ski liftovima

Hronika02.11.19, 16:35h

Pokušaji sabotiranja zimske sezone na Bjelašnici i Igmanu: Ukradene sajle na ski liftovima
Iz ZOI-a '84 podsjećaju da je nedavno ukraden i sigurnosni kabl na liftu na popularnoj stazi 'Kolijevka', te navode kako je, pored ovih slučajeva koji su prijavljeni policiji i za koje će biti podnesene krivične prijave, zabilježen još niz manjih pokušaja zaustavljanja i ometanja tekućih aktivnosti

 

Pred pripreme sezone na Bjelašnici počele su se dešavati sabotaže koje osim što nanose finansijsku štetu preduzeću ZOI’84, prijete zaustavljanjem priprema za sezonu, ali i sigurnosti građana, saopćeno je iz tog kantonalnog javnog preduzeća.

 

- U posljednjih nekoliko dana je ukradena sigurnosna sajla na dvosjedu. Radi se o 650 m sajle koja se nalazi na stubovima visine od 10 do 25 m, što govori o tome na šta se sve spremno da se zaustave aktivnosti na uvođenju reda, sanaciji i unapređenju stanja u ovom kantonalnom preduzeću - navodi se u saopćenju.

 

Iz ZOI-a '84 podsjećaju da je nedavno ukraden i sigurnosni kabl na liftu na popularnoj stazi 'Kolijevka', te navode kako je, pored ovih slučajeva koji su prijavljeni policiji i za koje će biti podnesene krivične prijave, zabilježen još niz manjih pokušaja zaustavljanja i ometanja tekućih aktivnosti.

 

Šteta se procjenjuje na gotovo 50.000 KM, a iz spomenutog preduzeća upozoravaju da ovakvi incidenti mogu dovesti do narušavanja sigurnosti posjetilaca.

 

Kako se nadalje navodi, nova uprava ZOI’84 će, pored svega što će poduzeti policija i tužilaštvo, samostalno poduzeti odlučne korake u zaštiti svoje imovine i sigurnosti posjetilaca "i svim sredstvima koje zakon dozvoljava zaustaviti pokušaje sabotaža i zaustavljanja uvođenja reda na olimpijskim planinama i preduzeću u cjelini".

 

- I dalje će, kao i do sada, sve uočene nepravilnosti biti prijavljivane Tužilaštvu, jer je transparentnost, zaustavljanje nelegalnih radnji i domaćinsko upravljanje novcem građana, uz obogaćivanje sadržaja i ponude na planinama, princip djelovanja nove uprave od kojeg se neće odustati ni po koju cijenu - navodi se u saopćenju.

 

(FENA/dg)Komentari - Ukupno 14

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još