interpol raspisao Potjernicu za Slavojkom Marinković

Sa suprugom sedam godina zlostavljala djevojčicu iz Njemačke: Trpjela batine, jela hranu za životinje i stari hljeb...

Hronika31.10.19, 13:52h

Sa suprugom sedam godina zlostavljala djevojčicu iz Njemačke: Trpjela batine, jela hranu za životinje i stari hljeb...
Betina je zatočena s 13 godina kada je njena majka Kristina Signer (Christine), kojom se Marinković oženio zbog “papira”, došla iz Njemačke živjeti u BiH

 

Međunarodna policijska agencija Interpol raspisala je crvenu potjernicu za Slavojkom Marinković (52), koja je, zajedno sa suprugom Milenkom, osuđena za okrutno ponašanje prema Njemici Betini Signer (Bettine Siegner), koja je bila zatočena godinama na njihovom imanju u selu Karavlasi kod Kalesije. - piše Avaz

 

Oboje osuđeni


Nakon otkrića o zlostavljanju njemačke djevojčice koju su tretirali kao robinju, u Općinskom sudu u Kalesiji Milenko Marinković je, poslije sporazumnog priznanja krivice, osuđen na dvije godine zatvora, a njegova supruga Slavojka  na 18 mjeseci.

 

Par je optužen da je od kraja 2005. do 17. maja 2012. godine u zaseoku Karavlasi držao zatvorenu Betinu Signer, koju su fizički i psihički zlostavljali, nanosili joj teške tjelesne povrede, izgladnjivali je i tjerali da radi teške fizičke poslove. Slučaj koji je šokirao svjetsku javnost otkriven je 15. maja 2012. godine, kada ga je policiji prijavio Sead Makalić, stanovnik susjednog sela Gojčin.

 

Betina je zatočena s 13 godina kada je njena majka Kristina Signer (Christine), kojom se Marinković oženio zbog “papira”, došla iz Njemačke živjeti u BiH.

 

Trpjela batine


Betina postaje robinja porodice Marinković i, sve dok je policija nije odvela, morala je trpjeti batine, a zlostavljači su je održavali u životu hranom za životinje i starim hljebom.

 

U martu 2016. Karavlahe kod Kalesije, zaselak strave i užasa, napustila je i porodica Marinković, a mještani  Gojčina ne znaju lokaciju na kojoj su se skrasili.

 

Za Slavojkom se traga jer se najvjerovatnije nije odazvala pozivu na izdržavanje kazne, a Sud sumnja da je pobjegla  iz BiH.

 

Vratila se ocu u Njemačku


Betina se vratila u Njemačku kod oca Alfreda i starije sestre Anet, koji žive u okolini Hanovera. Betinina majka Kristina je protjerana iz BiH, a u Njemačkoj je osuđena jer je kćerku odvela u Karavlahe, gdje je bila zlostavljana, a ona nije ništa učinila da to spriječi.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!