Oštra reakcija zbog sastanka sa Dodikom i Čovićem

Zvizdić: Lajčak je sam sebe diskreditirao, izgubio povjerenje javnosti i poslao lošu poruku prema BiH

Front29.10.19, 12:55h

Zvizdić: Lajčak je sam sebe diskreditirao, izgubio povjerenje javnosti i poslao lošu poruku prema BiH
Gospodin Lajčak je u toku mandata morao naučiti da je aksiom rada međunarodne zajednice u BiH da nikada ne isključuje sve relevantne strane, a posebno kada nastupa u ime OSCE-a, smatra Zvizdić

 

Sastanak koji je organizirao bivši visoki predstavnik u BiH Miroslav Lajčak je potez koji neće doprinijeti napretku procesa formiranja vlasti, smatra potpredsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Denis Zvizdić.

 

- Sam način na koji je Lajčak organizirao ovaj sastanak, pozivajući predstavnike samo dvije nacionalne stranke, predstavlja lošu poruku prema BiH. Riječ je o više puta ponovljenoj praksi jednostranog informisanja i sastajanja, što je indikativno. Gospodin Lajčak je kao visoki predstavnik, tokom svog mandata, imao izuzetno značajnu ulogu u BiH. U toku tog mandata morao je naučiti da je aksiom rada međunarodne zajednice u BiH da nikada ne isključuje sve relevantne strane, a posebno kada nastupa u ime OSCE-a - navodi Zvizdić u svojoj reakciji.

 

Dodaje da je veoma čudno da Lajčak zanemaruje stavove relevantnih sagovornika iz BiH, a preferira stavove Dodika, koji osporava naslijeđe i Lajčaka i svih drugih visokih predstavnika.

 

- Ovakvim pristrasnim potezima, Lajčak je izgubio povjerenje bh. javnosti i sam sebe diskreditirao da može iznositi stavove o bh. problemima i doprinositi njihovom rješavanju - zaključuje Zvizdić.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 14

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još