POPULARNA BLOGERICA POJAŠNJAVA

'Umjesto pauze za kafu ili ručak, ja se samozadovoljavam, a kada nemam puno vremena, skoknem do ženskog WC-a... '

ŽENA iN28.10.19, 20:24h

'Umjesto pauze za kafu ili ručak, ja se samozadovoljavam, a kada nemam puno vremena, skoknem do ženskog WC-a... '
Žene su se usmjerile na zadovoljavanje vlastitih potreba jer su svjesnije svoje seksualnosti i nemaju više srama ili susprezanja kao nekada, ali i jer postoji toliko različitih načina na koje se može sebi udovoljiti

 

 

Ann Summers, brend donjeg rublja i seks igrački, nedavno je proveo anketu o najnovijim trendovima u seks industriji te šta se trenutno ženama najviše sviđa. Ispitali su čak 400 seksualnih savjetnika i terapeuta i iz njihovih odgovora otkrili kako je najpopularniji trend među ženama - zadovoljavanje vlastitih potreba, prenosi 24sata.hr.


Ako niste sigurni što bi to trebalo značiti, riječ je o tome da žene danas sve više prihvataju sebe i svoje tijelo, kao i vlastite nedostatke, te razmišljaju o tome kako bi sebi ugodile, a čak je 85 posto ispitanih seksologa odgovorilo kako je upravo to u zadnje vrijeme najviše u fokusu nježnijem spolu. 


Tako razmišlja i blogerica i influencerica Nadia Bokody koja je nedavno za Mirror Online objasnila zašto je umjesto pauze za kafu u svoj radni dan uvrstila pauzu za masturbiranje. 


- Kad su kolege s posla zaokupljeni razmišljanjem što da jedu i kupnjom hrane, ja se samozadovoljavam. Ako je vrijeme ručka npr., skoknem do doma na kratko druženje sa svojim vibratorom. A kad imam manje vremena, jednostavno odem do ženskog WC-a, stavim slušalice i potiho surfam po erotskom sadržaju - ispričala je Nadia, koja kaže i da se nakon takvog ugađanja sebi lakše usredotoči na sve ono što u danu treba obaviti.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nadia Bokody (@nadiabokody) on


Na pitanje zašto su baš sada žene toliko okrenute sebi, menadžerica brenda Ann Summers, Laura Whittaker, kaže:


 - Žene su se usmjerile na zadovoljavanje vlastitih potreba jer su svjesnije svoje seksualnosti i nemaju više srama ili susprezanja kao nekada, ali i jer postoji toliko različitih načina na koje se može sebi udovoljiti.


Masturbacija ne zahtijeva partnera, a vodi do zadovoljstva. Ovo ispitivanje zato šalje pozitivnu poruku o tome da žene napokon prihvataju svoju seksualnost i dobijaju ono što žele u spavaćoj sobi, jer preuzimaju kontrolu nad sobom. Čini se da napokon razbijamo neke tabue - kaže i dodaje:


- Predugo su žene osjećale da ne mogu biti otvorene kao muškarci kad je riječ o uživanju u masturbaciji, ali prema našim saznanjima iz ankete, čini se da se to napokon mijenja. 

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!