u široj okolini sarajeva

Gašenje otežano: Pogoršano stanje na požarištu na Treskavici

Hronika28.10.19, 16:16h

Gašenje otežano: Pogoršano stanje na požarištu na Treskavici
Prema saopćenju pres-službe Kantona Sarajevo, zatraženo je i djelovanje vojnih helikoptera radi gašenja vatre

 

Znatno je pogoršano stanje na požarištu na planini Treskavica u široj okolini Sarajeva.

 

Prema saopćenju pres-službe Kantona Sarajevo, zatraženo je i djelovanje vojnih helikoptera radi gašenja vatre.  

 

Od ranih jutarnjih sati pripadnici Kantonalne uprave Civilne zaštite Sarajevskog kantona, Općinske službe Civilne zaštite Trnovo, pripadnici Službe za zaštitu od požara u šumama, preduzeća "Sarajevo-šume" i Dobrovoljnog vatrogasnog društva Trnovo angažovani su na gašenju požara u rejonu Kukovi, Paleža, Jablan Dola i Crvenih stijena, u blizini Crnog jezera.

 

Prema podacima koji su s terena stigli u Kantonalni operativni centar Civilne zaštite, stanje na ovom požarištu na Treskavici, usljed ljudskog djelovanja i pojave vjetra, znatno se pogoršalo, a gašenje je otežano zbog nepristupačnog terena kontaminiranog minsko-eksplozivnim sredstvima.

 

Po nalogu direktora Kantonalne uprave Civilne zaštite Kantona Sarajevo, u skladu s propisanim operativnim procedurama, oko 13 sati upućen je zahtjev Federalnoj upravi Civilne zaštite i Ministarstvu sigurnosti BiH za angažovanje helikoptera za gašenja požara, koji su u vlasništvu Oružanih snaga BiH, navedeno je također u saopćenju kantonalne pres-službe.

 

(Foto: Ilstr., Fena/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!