VIDEO/ TREBALA SE ZVATI DRUGAČIJE

Istinita priča o Severininoj hit-pjesmi 'Prijateljice': Marica je poginula, bila je prelijepa...

Showbizz27.10.19, 17:42h

Istinita priča o Severininoj hit-pjesmi 'Prijateljice': Marica je poginula, bila je prelijepa...
Jedna od Severininih najemotivnijih pjesama "Prijateljice", koja je nastala davne 1997. godine, napisana je po istinitoj priči

 

 


Severina Kojić gostovala je u emisiji "Premijera vikend specijal" i govorila o svojoj karijeri, ali otkrila i neke manje poznate detalje vezane za njene hit pjesme, koje se i dan danas pjevaju. 


Između ostalog, ispričala je da je jedna od njenih najemotivnijih pjesama "Prijateljice", koja je nastala davne 1997. godine, napisana po istinitoj priči. 


Ovi pjesmu Severina je posvetila svojoj najboljoj prijateljici koja je, nažalost, poginula. 


- Pjesma se trebala zvati drugačije. Moja prijateljica se zvala Marica, i pjesma se trebala zvati "Marice, moja prijateljice". Ali, nisam to mogla uraditi zbog njenih roditelja, a drugovi iz škole su rekli da moram snimiti pjesmu o njoj - prisjetila se Severina. 


Rekla je da joj je jako drago što se ta pjesma i danas pjeva.  


- Marica je imala prelijepe zelene oči. Ponekad bi nas pomiješali, a meni je to laskalo, jer je ona zaista bila prelijepa - rekla je Severina prisjećajući se bolnih uspomena iz mladosti. 

 

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!