FOTO/ medalja na evropskom prvenstvu

Ministar Kurić primio džudistkinju koja se okitila zlatom: Azra Dedić treba biti primjer i uzor drugima

Sport24.10.19, 16:04h

Ministar Kurić primio džudistkinju koja se okitila zlatom: Azra Dedić treba biti primjer i uzor drugima
- Azra, ti si uzor i primjer svima. Hvala ti što si zlatnu medalju donijela u Bosnu i Hercegovinu i time učinila ponosnim sve nas koji volimo našu državu i pratimo sport. Tvoj uspjeh je rezultat tvog rada koji traje punih petnaest godina, a samo ti znaš koliko je truda i odricanja trebalo da to postigneš - naglasio je ministar Kurić

 

 

 

Djevojku koja je na Evropskom prvenstvu osvojila zlatnu medalju u džudu Azru Dedić primio je danas ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Mirvad Kurić.


- Super se osjećam i presretna sam što sam imala priliku da upoznam ministra, za kojeg sam čula da je izuzetan glumac, umjetnik i humanista - rekla je Dedić.


Istakla je kako joj nije bilo nimalo lako proći sve izazove koji su bili pred njom, ali je uspjela ‘probiti led’ i osvojiti zlato. Njen svjetski uzor je Larisa Cerić.


- Nemoguće je opisati taj osjećaj dok stojite na tronu. Trenirala sam naporno cijelo vrijeme prije takmičenja, tako da sam pomalo i umorna. Morala sam da u jutarnjim satima trčim sa trenerom i radim svakodnevno. Roditelji, brat, prijatelji i trener su mi bili najveća podrška cijelo vrijeme. Ovom prilikom, želim potcrtati svima da nikad ne odustaju od onog čime se bave i da svako ko želi može postići uspjeh - rekla je Dedić.

 

azra-dedic-i-mirvad-kuric1


Po riječima njenih roditelja, ministar Kurić je među prvima čestitao Azri na njenom uspjehu.


- Azra, ti si uzor i primjer svima. Hvala ti što si zlatnu medalju donijela u Bosnu i Hercegovinu i time učinila ponosnim sve nas koji volimo našu državu i pratimo sport. Tvoj uspjeh je rezultat tvog rada koji traje punih petnaest godina, a samo ti znaš koliko je truda i odricanja trebalo da to postigneš - naglasio je ministar Kurić, te dodao da će Ministarstvo nagraditi njen uspjeh i podržati njen rad.


Na kraju prijema predsjednik Judo saveza BiH Branislav Crnogorac je kazao kako bez podrške Ministarstva kulture i sporta KS, džudisti ne bi mogli učestvovati ni na jednom takmičenju, a samim time ni postizati ovako značajne uspjehe.


Dvadesetpetogodišnja Azra Dedić je članica Judo kluba ”Una“ je i prva osoba s Downovim sindromom u BiH koja je stekla majstorsko zvanje u bilo kojoj kategoriji.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!