JEDNA OD NAJLJEPŠIH ČOLINIH PJESAMA KRIJE STRAŠNU SUDBINU

Namamili su je u stan kako bi je silovali, preklinjala ih je da je puste, nisu htjeli... Skončala je na tragičan način!

Nedjeljni magazin22.10.19, 12:47h

Namamili su je u stan kako bi je silovali, preklinjala ih je da je puste, nisu htjeli... Skončala je na tragičan način!
'Nisam više mogla izdržati... Jedino sam tako mogla sačuvati svoju čast', posljednje je što je uspjela reći

 

 

Zdravko Čolić davnih je dana opjevao tužnu i istinitu sudbinu mlade djevojke iz Kruševca. Veliki hit 'Ona spava' Čola je posvetio Milici Kostić koja je preminula 1974. godine, piše 100posto.hr.

 


Preminula je uslijed pada s 11. kata Rubinove kule u Kruševcu jer se htjela spasiti od silovanja. Milica je, naime, bila učenica srednje medicinske škole kada ju je na prijevaru nepoznati muškarac odveo do stana, sve kako bi ona nazvala njegovu djevojku.


Odlučila je pobjeći da sačuva svoju čast


Kada je stigla u stan, dočekali su je nasilnici koji su namjeravali silovati djevojku. Kada su joj rekli da se skine, ona je odbila i molila da je puste izvan stana, plakala je i odbijala to učiniti.


Jedan od nasilnika rekao je drugima neka je puste, govoreći da je nevina i da je neće dirati. Nažalost, nisu to napravili.


Pokušavala se izboriti za sebe, molila ih da je ne siluju, da je puste. Kako oni to nisu učinili, djevojka se odlučila na bijeg.

 

milica-kostic


Prije smrti, pričala je s inspektorom i ispričala mu svoju sudbinu


Ostavši sama u sobi u kojoj je bila zatočena, Milica je odlučila skočiti kroz prozor s 11. kata. Unatoč teškim povredama, nije na mjestu preminula, već je odvedena u bolnicu.


Iako u teškom stanju, inspektor Stefanović uspio je posjetiti Milicu i preuzeti njezino svjedočanstvo. Pitao ju je gdje je bila, a ona je rekla da je bila u školi. Budući da je kroz razgovor spavala i budila se, inspektor je čekao i radio pauze u ispitivanju, a kada se ponovno probudila, pitao ju je kako je završila u stanu s nasilnicima.


Slučaj je doveo do demonstracija


- Taj dečko mi je rekao da ta djevojka ima stroge roditelje i da je samo nazovem. Bili smo na jedanaestom katu. Potom ju je inspektor pitao je li skočila sama ili su je gurnuli kroz prozor, a ona je na to rekla da je to učinila sama.


Potom ju je Stefanović pitao zašto je to učinila: 'Nisam više mogla izdržati... Jedino sam tako mogla sačuvati svoju čast', posljednje je što je uspjela reći.


Nakon toga pala je u duboku komu iz koje se, nažalost, nije probudila.


Sudbina koju je Milica doživjela šokirala je sedamdesetih ljude diljem bivše države, a dovela je i do demonstracija.

 

Tekst za pjesmu 'Ona spava' napisao je prema tragičnom slučaju Velizar Šofranac, a uglazbio je Kornelije Kovač. Posvetili su je tragično preminuloj mladoj djevojci.

 

 

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 11

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još