ZA ULOGU U PREDSTAVI 'SJEĆAŠ LI SE DOLI BEL'

Teatarski trijumf: U samo 24 sata za Emira Hadžihafizbegovića dvije nagrade - jedna u Srbiji, druga u Hrvatskoj

Kultura22.10.19, 11:54h

Teatarski trijumf: U samo 24 sata za Emira Hadžihafizbegovića dvije nagrade - jedna u Srbiji, druga u Hrvatskoj
Ovo su dvije velike nacionalne nagrade koje dodjeljuju Hrvatska i Srbija, a bh. glu,ac ih je dobio za ulogu Mahmuta Zolja u predstavi „Sjećaš li se Doli Bel“ Abdulaha Sidrana, u režiji Kokana Mladenovića

 

 


Prije 48 sati desio neobičan teatarski trijumf. U, bukvalno, 24 sata, Emir Hadžihafizbegović osvojio je dvije velike teatarske nagrade, jednu u Hrvatskoj, a drugu u Srbiji, i to Grand Prix za najboljeg glumca na prestižnom teatarskom festivalu „Dani Gavelle“ u Zagrebu, te nagradu za najboljeg glumca na festivalu „Dani Zorana Radmilovića“ u Zaječaru, saopšteno je iz Kamernog teatra 55.


Ovo su dvije velike nacionalne nagrade koje dodjeljuju Hrvatska i Srbija, a dobio ih je za ulogu Mahmuta Zolja u predstavi „Sjećaš li se Doli Bel“ Abdulaha Sidrana, u režiji Kokana Mladenovića.


Ovo su najznačajniji festivali u ove dvije susjedne zemlje i na kojima je učestvovalo blizu dvadeset teatarskih predstava iz regiona.


Hadžihafizbegović je već osvajao nagradu za najboljeg glumca u Zaječaru 2010. godine za ulogu Zeke u predstavi „Žaba“, a nagradu na velikom festivalu „Dani Gavelle“ osvojio je prvi put.


Ove nagrade iz Hrvatske i Srbije samo potvrđuju njegov status kao jednog od najpriznatijih i najnagrađivanijih glumaca, ne samo regiona, već i Evrope, navodi se u saoštenju.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/Photo credit 'POZORIŠTE ZORAN RADMILOVIĆ')

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!