FOTO/ 'Kafa' završila uspješno, službenici SIPA-e pretresli objekat

Policijska akcija u Sarajevu, uhapšena jedna osoba: Kada su otvorili frižider, imali su šta da vide...

Hronika20.10.19, 11:27h

Policijska akcija u Sarajevu, uhapšena jedna osoba: Kada su otvorili frižider, imali su šta da vide...
Osumnjičeni je priveden u prostorije SIPA-e i nad njim se vrši kriminalistička obrada, nakon čega će u zakonskom roku biti predat u dalju nadležnost Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo

 

 

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) juče su na području Sarajeva, u okviru operativne akcije kodnog naziva “Kafa” lišili slobode jedno lice zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ iz člana 238. KZ FBiH.

 

speed-akcija-kafa-droga

 

Prilikom realizacije navedenih aktivnosti policijski službenici SIPA-e pretresli su jedan stambeni objekat i tom prilikom otkrili i privremeno oduzeli oko 22 kilograma praškaste materije koja asocira na opojnu drogu „speed“.

 

Osumnjičeni je priveden u prostorije SIPA-e i nad njim se vrši kriminalistička obrada, nakon čega će u zakonskom roku biti predat u dalju nadležnost Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.

 

speed-droga-akcija-kafa-sipa

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!