o gradu srednjovjekovne bosne

Promovisan 'Prijestolni Bobovac: arheološko-historijski vodič', autora Envera Imamovića

Kultura19.10.19, 15:55h

Promovisan 'Prijestolni Bobovac: arheološko-historijski vodič', autora Envera Imamovića
Autor napominje da su do sada oni koji su dolazili na Bobovac vidjeli zidine, prolazili preko njih, a nisu bili upućeni, nisu znali šta je šta

 

Promocija knjige o Bobovcu „Prijestolni Bobovac: arheološko-historijski vodič“, autora Envera Imamovića, održana je danas na Bobovcu.  
 

Imamović je izjavio Feni da je značaj toga vodiča u tome da sada Bobovac ima vodič, knjigu u kojoj je napisano sve ukratko, šta je Bobovac bio u prošlosti, njegov značaj i kako je izgledao. Kazao je da knjiga sadrži i 70 ilustracija u boji.


Napomenuo je da su do sada oni koji su dolazili na Bobovac vidjeli zidine, prolazili preko njih, a nisu bili upućeni, nisu znali šta je šta.


- Sada ima vodič, mapa sa oznakama po brojevima, slikama i ukratko šta je bio Bobovac, šta je sadržavo kao prijestolni grad srednjovjekovne bosanske države - kazao je Imamović.  

 

(FENA/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!