Strava u Hrvatskoj

Kćerku fotografisao, pa je nudio prijateljima i poznanicima: Otac monstrum slao slike uz jezivu poruku...

Hronika18.10.19, 21:16h

Kćerku fotografisao, pa je nudio prijateljima i poznanicima: Otac monstrum slao slike uz jezivu poruku...
Iz policije i Opštinskog državnog tužilaštva rekli su da rade na slučaju, koji je u međuvremenu preuzelo Županijsko državno tužilaštvo za mlade

 

Otac iz jednog mjesta na istoku Hrvatske, fotografisao je svoju kćerku, a onda slike slao svojim prijateljima i poznanicima, pa im nudio svoju kćerku.

 

Kako pišu hrvatski mediji, djevojčica je dijete razvedenih roditelja. Kada je tokom vikenda dolazila kod oca, on bi je fotografisao i fotografije je čuvao u računaru. Nakon toga je nudio kćerku na internetu.

 

Kada bi slao sliku svoju kćerke, uz nju bi se nalazila i poruka: "Ako je želiš, dogovorićemo se".

 

Za sada je poznato da je otac u ranim četrdesetim godinama, a da njegova kćerka ima 15 godina. Sve se odvijalo u jednom mjestu na istoku Hrvatske.

 

Iz policije i Opštinskog državnog tužilaštva rekli su da rade na slučaju, koji je u međuvremenu preuzelo Županijsko državno tužilaštvo za mlade. Ali kako je riječ o osjetljivom predmetu u kojem je žrtva dijete, detalje ne žele niti smiju iznositi.

 

Otac i kćerka ne žive zajedno. Nakon rastave ona je ostala da živi kod majke, a ocu je dolazila vikendima ili tokom praznika.

 

(24sata.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!