BORAVI U SARAJEVU OD 19. 21. OKTOBRA

Koncert poznate blues pjevačice Dane Gillespie u Ateljeu Figure

Kultura18.10.19, 12:42h

Koncert poznate blues pjevačice Dane Gillespie u Ateljeu Figure
U Figurama nastupa sa nagrađivanim austrijskim pijanistom Joachimom Paldenom, jednim od poznatijih predstavnika autentičnog boogie-woogie bluesa u ovom dijelu svijeta

 

 

Poznata blues pjevačica Dana Gillespie od 19. do 21 oktobra boravi u Sarajevu gdje će, kako je najavljeno iz Udruženje bosansko-indijskog prijateljstva, nastupiti u Ateljeu Figure. 


Gillespina bogata karijera – od popa, folka, rocka pa sve do njezine najveće ljubavi – bluesa, rezultirala je sa 65 albuma. Nekoliko puta osvajala je naslov najbolje britanske blues pjevačice od British Blues Connection i Blueprint Magazine, glumila je i pjevala u brojnim mjuziklima i rock operama u poznatim londonskim pozorištima te u više igranih filmova. 


Osnivačica je i organizatorica blues festivala koji se već 18. godinu održava na otoku Mustique na Karibima i na kojem gostuju najpoznatiji svjetski muzičari.


Ovaj put u Figurama nastupa sa nagrađivanim austrijskim pijanistom Joachimom Paldenom, jednim od poznatijih predstavnika autentičnog boogie-woogie bluesa u ovom dijelu svijeta, navodi se u saopćenju Udruženja bosansko-indijskog prijateljstva.

 

(FENA/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!