SVE SE RAZOTKRILO NA KCUS-U

Nakon horora u Sarajevu: Ko je majka koja je pomogla maloljetnoj kćerki da ubije novorođenče?!

Hronika18.10.19, 12:08h

Nakon horora u Sarajevu: Ko je majka koja je pomogla maloljetnoj kćerki da ubije novorođenče?!
Djevojka je raskrinkana, jer je zbog obilnog krvarenja završila u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu. Ljekari su utvrdili da je riječ o krvarenju nakon poroda pa su alarmirali policiju

 

 

Sarajevska policija uhapsila je maloljetnicu koja je usmrtila tek rođenu bebu kao i njenu majku koja joj je u tome pomogla. Slučaj se desio prošle sedmice, a u javnost je dospio tek ovih dana i to slučajno. Naime, organi istrage ovo držali u tajnosti zbog zaštite identiteta maloljetnice.

 
Iz Tužilaštva je za Oslobođenje potvrđeno da je "zbog krivičnog djela čedomorstvo lišena slobode maloljetna osoba. Na prijedlog Tužilaštva KS, maloljetnici je određena adekvatna mjeru smještaja, a njena majka zadržana je u pritvoru zbog pomaganja u ovom zločinu.


Prema naknadnim saznanjima Dnevnog avaza, majka koja je pomogla kćerki tinejdžerki u ovom zločinu je Azra Č., rodom je iz Sarajeva i ima 47 godina.


Prema i dalje nezvaničnim informacijama, maloljetnica se, navodno, porodila u stanu u sarajevskom naselju Alipašino Polje, gdje je i usmrtila bebu. U porođaju joj je, kako je utvrđeno  pomagala majka.


Djevojka je raskrinkana, jer je zbog obilnog krvarenja završila u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu. Ljekari su utvrdili da je riječ o krvarenju nakon poroda pa su alarmirali policiju.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)
 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 16

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još