Lov na bosanskog fantoma, policija se nada čudu

Naši (ne)sposobni policajci: Misteriozni vozač sivog golfa već dva dana upješno bježi svim patrolama

Hronika17.10.19, 14:28h

Naši (ne)sposobni policajci: Misteriozni vozač sivog golfa već dva dana upješno bježi svim patrolama
Špekuliralo se da je riječ o pijanom vozaču, ali iz MUP-a SBK imaju jake indicije da je u pitanju ukradeno vozilo koje se povezuje s nizom pljački

 

I dalje traje potraga za vozačem misterioznog Golfa 4 koji je jučer izbjegao sve patrole i umakao policiji iz dva kantona.

 

Nakon velike policijske potjere na području Lepenice kod Kiseljaka, tokom koje je blokirano nekoliko naselja, vozač Golfa 4 za kojim su tragali uspio je pobjeći, a i nakon opsežne potrage i dalje nema ni traga ni glasa od vozača.

 

U trenucima je potraga ličila na neke filmske scene. Golf je uspješno izmicao policajcima, iako su bili relativno blizu da uhapse osumnjičenoga. No, vozač im je ipak uspio pobjeći u oba kantona.

 

- Radi se na pronalasku vozila. Sve patrole su na terenu. Moralo bi negdje da se pojavi, ili u SBK ili u Sarajevskom kantonu - rekli su za Avaz iz policije.

 

Uz vozača je, kako nezvanično saznaje Avaz, bila još najmanje jedna osoba. On je zaobišao sve patrole i zasjede policija u Srednjobosanskom i Sarajevskom kantonu te se za njim još traga.

 

Špekuliralo se da je riječ o pijanom vozaču, ali iz MUP-a SBK imaju jake indicije da je u pitanju ukradeno vozilo koje se povezuje s pljačkom bankomata u Kreševu, "Konzumove" prodavnice u Konjicu i još nekim krivičnim djelima.

 

Sumnja se da se radi o počiniocima koji su odgovorni za više krađa počinjenih diljem Federacije BiH.

 

(Avaz.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 13

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još