Kantonalni sud u Sarajevu

Nastavak suđenja u slučaju Dženan Memić

Hronika17.10.19, 10:02h

Nastavak suđenja u slučaju Dženan Memić
Dokazi izvedeni tokom prvostepenog postupka ukazivali su na činjenicu da nije došlo do saobraćajne nesreće što je cijenilo i Sudsko vijeće koje je donijelo oslobađajuću presudu

 

Na Kantonalnom sudu u Sarajevu bit će održan nastavak glavnog pretresa protiv Ljube i Bekrije Seferovića, a kao svjedoci bi se trebali pojaviti njihove supruge Vasvija Sejdović, Ana Rizvanović, kao i sestra i kćerka optuženih Višnja Seferović. 

 

One mogu odbiti svjedočenje, ali se pred sudom moraju pojaviti. 

 

Sudsko vijeće kojim predsjedava sudija Igor Todorović nije željelo gubiti vrijeme pa su odlučili pozvati ove svjedoke dok ne bude dostavljen nalaz timskog vještačenja po vještacima saobraćajne struke. Tim vještaka prije nekoliko mjeseci je izlazio na lice mjesta u Velikoj aleji gdje je 8. februara 2016. godine povrede zadobio Dženan Memić. Preminuo je 15. februara 2016. godine. Do danas smrt mladića nije rasvijetljena. 

 

Dokazi izvedeni tokom prvostepenog postupka ukazivali su na činjenicu da nije došlo do saobraćajne nesreće što je cijenilo i Sudsko vijeće koje je donijelo oslobađajuću presudu. Vrhovni sud je poništio te vratio slučaj na ponovno suđenje uz ponavljanje saobraćajnog vještačenja. 

 

(Patria, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!