Roditelji, obratite pažnju

Zabrinjavajući dopis upućen školama u KS: Među učenicima se pojavio novi trend samopovređivanja

Hronika17.10.19, 09:20h

Zabrinjavajući dopis upućen školama u KS: Među učenicima se pojavio novi trend samopovređivanja
Dopisom je resorno ministarstvo zatražilo od svih direktora škola da održe sastanak s razrednim starješinama od VI do IX razreda

 

Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo uputilo je svim školama na području ovog kantona dopis u kojem je upozoreno da se među učenicima pojavio novi trend samopovređivanja koji je prisutan i na društvenim mrežama. 

 

Dopisom je resorno ministarstvo zatražilo od svih direktora škola da održe sastanak s razrednim starješinama od VI do IX razreda. 

 

- Molimo Vas da održite sastanak s razrednicima od VI do IX razreda te im ukažete na ovu pojavu, informišete roditelje učenika, organizujete predavanje/informisanje učenika o ponašanju na društvenim mrežama te poduzmete druge aktivnosti u cilju prevencije širenja ovog negativnog trenda među učenicima - navedeno je u dopisu Ministarstva upućenog školama u Kantonu Sarajevo. 

 

dopis-skole-samopovrjedjivanje

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!