reakcije nakon poraza

Analiza igre Zmajeva: Fizička i mentalna slabost ovog tima?

Hronika16.10.19, 19:53h

Analiza igre Zmajeva: Fizička i mentalna slabost ovog tima?
Nakon poraza od Grčke, selektor Prosinečki pred sobom ima ozbiljan zadatak da ispravi greške počinjene u ovim kvalifikacijama, ako do tada uopšte bude još na kormilu reprezentacije, jer mu ugovor ističe na kraju kvalifikacionog ciklusa

 

Robert Prosinečki sa nekolicinom reprezentativaca vratio se danas u Sarajevo, nakon poraza od reprezentacije Grčke koji je Zmajevima zatvorio vrata direktne kvalifikacije na Evropsko prvenstvo. Analiziramo šta se tačno dogodilo u ovom kvalifikacionom ciklusu, koji se mora smatrati neuspješnim.

 

Nakon poraza od Grčke, selektor Prosinečki pred sobom ima ozbiljan zadatak da ispravi greške počinjene u ovim kvalifikacijama, ako do tada uopšte bude još na kormilu reprezentacije, jer mu ugovor ističe na kraju kvalifikacionog ciklusa.

 

"Ne znam, mi ćemo sada analizirati, i sigurno ću razgovarati sa predsjednikom pa ćemo vidjeti šta će dalje biti", kazao je Prosinečki.

 

Reprezentacija Bosne i Hercegovine trenutno se nalazi na četvrtom mjestu Grupe J kvalifikacija, pet bodova iza Finske i čak 14 iza Italije. Put do EURA, reći će mnogi, nikada nije bio lakši, a ipak Zmajevi nisu uspjeli ostvariti zacrtani rezultat. Prvi razlog za to su slabe utakmice koje je reprezentacija odigrala van Bosne i Hercegovine, u kojima nije osvojila niti bod.

 

"To je neka priča koja se ponavlja u ovim kvalifikacijama, da odigramo jednu dobru utakmicu, pa jednu lošu. Bez obzira što smo imali velika očekivanja od ove utakmice, što smo se nadali da ćemo doći do tri boda i tako ostati u utrci za direktan plasman na EURO, taj poraz nas ne može toliko iznenaditi", kazao je Omar Tipura, sportski novinar.

 

Ostatak teksta pročitajte ovdje

 

(N1, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!