PROJEKAT KOMPANIJE M:TEL

Takmičenje za srednjoškolce: Lansiraj svoju ideju!

Biznis Klub16.10.19, 14:16h

Takmičenje za srednjoškolce: Lansiraj svoju ideju!
Pored bogatih nagrada koje srednjoškolci mogu osvojiti kao autori najboljih pet u BiH, pobjednici regionalnog takmičenja imaće priliku da zajedno sa svojim mentorom odu na studijsko putovanje na neku od evropskih stručnih IT konferencija

 


Kompanija m:tel je i ove godine pokrenula novi ciklus takmičenja u izradi mobilnih aplikacija u Android™ OS-u ili iOS-u za mobilni telefon ili tablet, a koji se odnosi na srednjoškolce iz cijele BiH.


Pod motom „Lansiraj svoju ideju“, projekat je ove godine započeo 1. oktobra, objavljivanjem poziva srednjoškolcima da na adresu kompanije m:tel dostave svoje ideje do 22. novembra 2019. godine. U toj, prvoj fazi takmičenja, potrebno je da se formiraju timovi učenika sa najviše tri člana, te izaberu mentori - profesori koji će srednjoškolcima pomoći u izradi aplikacije.


Nakon što osmisle ideje, te ih pošalju na adresu [email protected], slijede faze izrade aplikacija, te državno takmičenje i izbor najboljih do pet aplikacija u BiH.


App takmičenje ima i regionalni karakter jer se, zahvaljujući regionalnom poslovanju Telekom Srbija Grupe, čiji je dio i kompanija m:tel, istovremeno organizuje i u Srbiji i u Crnoj Gori, pa će i ove godine pobjednici na bh. državnom takmičenju biti u prilici da se takmiče regionalno sa svojim vršnjacima iz Srbije i Crne Gore.


Pored bogatih nagrada koje srednjoškolci mogu osvojiti kao autori najboljih pet u BiH, pobjednici regionalnog takmičenja imaće priliku da zajedno sa svojim mentorom odu na studijsko putovanje na neku od evropskih stručnih IT konferencija.


Više informacija o takmičenju, Opšte uslove, listu škola učesnica, te formular za prijavu možete pronaći na zvaničnoj internet adresi kompanije ovdje.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

 Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!