Bila odgođena zbog nepostojanja kvoruma

Danas sjednica Savjeta ministara BiH, na stolu niz odluka

Front15.10.19, 08:50h

Danas sjednica Savjeta ministara BiH, na stolu niz odluka
Na dnevnom redu je i Izvještaj o radu Komisije za NATO integracijski proces Bosne i Hercegovine za period 1. decembra prošle godine do 1. jula 2019. godine

 

Sjednica Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, čije je održavanje prethodno odgođeno zbog nepostojanja kvoruma za rad i odlučivanje, zakazana je za danas.

 

Ministarstvo sigurnosti Bosne i Hercegovine pripremilo je nekoliko dokumenata o stanju u oblasti migracija, o kojima bi se ministri trebali izjasniti.

 

Među dokumentima je sveobuhvatni Plan mjera i aktivnosti za efikasno upravljanje migrantskom krizom, te informacija o stanju u oblasti migracija, kao i Prijedlog sporazuma o pružanju pomoći i operativnoj saradnji u nadzoru granice.

 

Ministri bi trebali razmotriti Nacrt sporazuma Vlade Švicarske Konfederacije i Vijeća ministara u vezi s odobravanjem finansijskog doprinosa (donacija) za projekt "Prikupljanje i prečišćavanje otpadnih voda u Gradišci".

 

Ministarstvo finansija i trezora pripremilo je i na razmatranje Vijeću ministara dostavilo Nacrt ugovora o zajmu (GrCF2 W2 - Projekt javnog prijevoza Sarajevo) između BiH i Evropske banke za obnovu i razvoj.

 

Među nekoliko međunarodnih sporazuma o kojima bi se Vijeće ministara BiH danas trebalo izjasniti je i Nacrt odluke o ratifikaciji Protokola o određivanju tromeđne granične tačke između BiH, Crne Gore i Republike Srbije.

 

Prijedlog odluke o imenovanju Komisije za kupovinu objekta za smještaj diplomatsko-konzularnog predstavništva BiH u Podgorici te Informacija o radu Zajedničkog komiteta za raspodjelu diplomatsko-konzularne imovine bivše SFRJ također su na dnevnom redu sjednice Vijeća ministara BiH.

 

Na dnevnom redu je i Izvještaj o radu Komisije za NATO integracijski proces Bosne i Hercegovine za period 1. decembra prošle godine do 1. jula 2019. godine.  

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!