FOTO I VIDEO/ UŽASNE SCENE U SARAJEVSKOM NASELJU

Strahota na Stupu: Između zgrada nakotili se pacovi, izlaze na ulice, dolaze do vrata, a okolo psi lutalice...

Hronika14.10.19, 11:57h

Strahota na Stupu: Između zgrada nakotili se pacovi, izlaze na ulice, dolaze do vrata, a okolo psi lutalice...
Pacovi izlaze na ulicu i na površine na kojima se djeca igraju. Čak dolaze i do ulaza zgrada i poslovnih prostora - kažu preplašeni građani

 

 

Mnogo je starih objekata, porušenih kuća ili nekadašnjih poslovnih zgrada, koje i danas stoje zapuštene u Sarajevu, bez ikakvog nadzora i brige. I već po ustaljenom pravilu - ne zna se ni ko je za njih nadležan, a još manje ko je odgovoran.

 

   Upravo zbog toga mnogo razloga za uznemirenost i strah posljednjih dana imaju stanovnici sarajevskog naselja Stup, tačnije građani koji žive u zgradama Tibra II, Bh Bau, Planet 1,2 i Bulevar. Zbog nemara, zapuštenosti i prljavštine koja se godinama taloži u napuštenoj ruševnoj kući koja se nalazi između zgrada, nakotili su se pacovi!  

 

pacovi-stup-1

   

- To je ono što se vidi okom... Pacovi izlaze na ulicu i na površine na kojima se djeca igraju. Čak dolaze i do ulaza zgrada i poslovnih prostora - kažu preplašeni građani.

 

pacovi-stup-2


Za pomoć su se obraćali opštinskim organima, komunalnim preduzećima, tražili deratizaciju, ali niko ne reaguje. A da slika bude još gora, u istom ruševnom objektu okupljaju se i psi lutalice, dok se u neposrednoj bilizini nalazi parking, kao i igralište na kome se djeca igraju.

 

pacovi-stup-3


A kao što kažu građani, to je ono što se vidi golim okom, a šta se sve nalazi unutar srušene kuće, mučno je i zamisliti. Nadamo se da će bar ove fotografije natjerati nadležne službe na HITNU reakciju!     

 

pacovi-stup-4

 

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 15

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još