novi detalji horora u sarajevu

Ko je ubijena djevojka na Stupu: U napadu ljubomore pucao u nju pa se vratio u kafić, a onda...

Hronika14.10.19, 11:07h

Ko je ubijena djevojka na Stupu: U napadu ljubomore pucao u nju pa se vratio u kafić, a onda...
Stravični zločin desio se u subotu u ranim jutarnjim časovima u sarajevskom naselju Stup kada je ispred kafane kod pijace “Heco” pronađeno Sumejino tijelo, a isti dan policija je uhapsila njenog momka Edvina zbog sumnje da je ubio

 

Edvin A. (25) iz Goražda, osumnjičen za ubistvo svoje djevojke Sumeje Dedović (25), juče je predat u Kantonalno tužilaštvo (KT) u Sarajevu, potvrđeno je “Glasu Srpske”.


Portparol KT Sarajevo Azra Bavčić je, navodeći inicijale, kazala da će postupajući tužilac ispitati osumnjičenog nakon čega će odlučiti o daljim mjerama.

 

- Nakon ubistva uhapšen je i D. G. koji je predat Sudskoj policiji FBiH, jer je za njim ranije raspisana centralna potjernica zbog narkotika - rekla je Bavčićeva.

 

Izvor blizak istrazi je kazao da Damir G., inače Edvinov cimer, nije osumnjičen za ubistvo, ali da je tu noć bio s njima u društvu.

 

Stravični zločin desio se u subotu u ranim jutarnjim časovima u sarajevskom naselju Stup kada je ispred kafane kod pijace “Heco” pronađeno Sumejino tijelo, a isti dan policija je uhapsila njenog momka Edvina zbog sumnje da je ubio.

 

- Njih dvoje su se u ranim jutarnjim časovima parkirali ispred kafane gdje su se posvađali. Ubrzo su se strasti smirile i ušli su u objekat. Nisu dugo ostali, jer su prema riječima očevidaca, popili po piće i izašli napolje - kazao je izvor i dodao da su se nakon izlaska ponovo posvađali kada je Edvin zbog ljubomore izvukao pištolj i upucao je. Prema navodima federalnih medija, Edvin se nakon ispaljenog hica vratio u kafanu, a ubrzo su se čuli povici da je djevojka ubijena.

 

Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo saopštilo je u subotu da su nakon prijave da je pronađeno beživotno žensko tijelo  izašli na teren i obavili uviđaj kojim je rukovodio tužilac Kantonalnog tužilaštva.

 

- Utvrđeno je da je stradala ženska osoba, rođena 1994. godine. Policijski službenici rade na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela - naveli su u saopštenju.

 

Nezvanično, ispitano je desetak osoba, nakon čega su istražitelji kao glavnog osumnjičenog identifikovali Edvina. Mediji su prenijeli da ima dva pištolja, za koje navodno ima dozvole.

 

Uhapšen i cimer


Edvin A. je zajedno sa cimerom Damirom G. (40) iz Velike Kladuše živio na Ilidži.

 

- Njih dvojica su, zajedno sa Sumejom, bili u kafani na Ilidži. Edvin je cimera odvezao u stan, a sa stradalom otišao u kafanu u naselje Stup - kazao je izvor. Prema njegovim riječima, policija je prilikom pretresa stana u kome su njih dvojica živjeli pronašla narkotike i uhapsila Damira za kojim je već bila raspisana potjernica zbog droge.

 

(Glas Srpske, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 10

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još