VIDEO/ Nakon svojatanja Kupresa

Senad Hadžifejzović odgovorio susjedi Kolindi: Srbija od Niša do Drniša, Bosna od Vrsara do Pazara...

Front12.10.19, 18:45h

Senad Hadžifejzović odgovorio susjedi Kolindi: Srbija od Niša do Drniša, Bosna od Vrsara do Pazara...
Svoju reakciju na spornu izjavu hrvatske predsjednice Senad Hadžifejzović je iznio u Centralnom dnevniku

Senad Hadžifejzović nije ostao dužan predsjednici Hrvatske Kolindi Grabar Kitarović nakon izjave u kojoj je ponovo svojatala teritorij Bosne i Hercegovine:   

 

- A šta da vam kažem, presretna sam zbog, naravno, rezultata, ali još više zbog Dalića i svih igrača i ponajviše svih ovih ljudi koji su se skupili ovdje u Splitu. Od Visa do Kupresa, cijela Hrvatska, rekla je predsjednica Hrvatske i tako izazvala buru u javnosti.

 

Svoju reakciju na ovu izjavu Senad Hadžifejzović je iznio u Centralnom dnevniku, gdje je poručio:

 

- Susjeda Kolinda opet je svojatala Hercegovinu do Kupresa, pa opet objašnjavala političke i stilske figure i rime. Citiramo: „Hrvatska od Visa do Kupresa“, tako je rimovala. Zvuči amaterski, pjesnički, pa ćemo ovu rimu analizirati isključivo kao takvu - pjesničku neuspješnicu. Isto tako bi zvučale amaterski i ove rime „Italija od Trsta do Trstenika“, „Srbija od Niša do Drniša“, „Bosna od Vrsara do Pazara“, „Mađarska od Segedina preko Varaždina“...

 

 

(DEPO PORTAL BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 53

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još