Izgradnja moderne saobraćajnice u Sarajevu

Ko će dobiti veliki posao na Prvoj transverzali: Četiri trake, turbo kružna raskrsnica, potputnjak, nadvožnjak...

Hronika11.10.19, 15:19h

Ko će dobiti veliki posao na Prvoj transverzali: Četiri trake, turbo kružna raskrsnica, potputnjak, nadvožnjak...
Navedena dionica finansira se sredstvima budžeta KS, odnosno Ministarstva saobraćaja i Direkcije za puteve

 

Objavljen je Javni poziv za dionicu Prve transverzale od Tehničke škole do ulice Braće Begić, a prema predračunu projektanata, ukupna vrijednost radova na ovoj dionici iznosi 25.037.361,34 KM.


Ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta istakao je da se radi o najskupljim radovima, koji se izvode na ovoj saobraćajnici.


Dionica se sastoji od četiri saobraćajne trake i nekoliko objekata, od kojih su najznačajniji potputnjak i nadvožnjak Grand, a planirana dionica uključuje i spoj sa gradskim autoputem koji je planiran da se izgradi u budućnosti.

 

prva-transverzala-1


S obzirom na to da je obezbijeđena projektna dokumentacija i za spoj Prve transferzale i Sjeverne longitudinale, izgradnjom turbo kružne raskrsnice u istom postupku je objavljena i nabavka za izvođenje radova izgradnje predmetnog rotora.


Navedena dionica finansira se sredstvima budžeta KS, odnosno Ministarstva saobraćaja i Direkcije za puteve, saopćeno je iz Press službe Kantona Sarajevo.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!