Esad Hindić otvorio dušu

Otac fatalne Sunite: Nisam se viđao s kćerkom, ali mi je žao što je ubila čovjeka. Uvijek je htjela biti zvijezda...

Hronika08.10.19, 16:33h

Otac fatalne Sunite: Nisam se viđao s kćerkom, ali mi je žao što je ubila čovjeka. Uvijek je htjela biti zvijezda...
Htio sam otići na sahranu čovjeku, ali me bilo strah, kaže Hindić

 

Vjerujem u tužilaštvo i sud. Neka svako odgovara za svoje postupke, ovim riječima jučer je otvorio dušu Esad Hindić, otac Sunite Hindić-Bošnjaković (21). Njegova kćerka sumnjiči se da je hicem iz pištolja usmrtila Ninu Ivankovića (55), vlasnika motela „Vila Ivanković“ u mjestu Buna pored Mostara, piše Avaz.


S Esadom smo razgovarali nakon što je pokušao posjetiti kćerku u pritvoru.

 

- Bio sam gore (Mostar, op. a.) u tužilaštvu, ali mi nisu dozvolili da je vidim. Dobila je 30 dana pritvora - priča Esad.

 

Naš sagovornik priznaje da nije bio u najboljim odnosima s kćerkom, ali podvlači da vjeruje u svaku riječ koju je izgovorila tokom saslušanja. Sunita je, između ostalog, tvrdila da se igrala pištoljem i da je slučajno opalio.

 

- Ona je oduvijek htjela biti velika zvijezda, a ja se s tim nisam slagao. Zato se nismo viđali... Ali ne vjerujem da je u stanju namjerno ubiti čovjeka. U medijima sam pročitao da je i ranije imala problema sa zakonom... Nisam upućen u odnos Sunite i tog gospodina. Mogu samo reći da mi je žao. Kamo sreće da je makar ranjen, da je preživio - u jednom dahu priča Esad.


Prema njegovim riječima, ne želi da se stvara pogrešna slika o njegovoj porodici.


- Želim da javnost, a prije svega porodica ubijenog, znaju da ja nisam džukela. Htio sam otići na sahranu čovjeku, ali me bilo strah. Ovim putem želim izraziti saučešće porodici nastradalog - zaključio je Esad Hindić.


Esad Hindić tvrdi da mu nisu poznati detalji zločina. Nije imao odgovor ni na pitanje kako se Sunita, uprkos lomu obje noge, našla u 150 kilometara udaljenom Travniku.

 

- Znam samo da postoje svjedoci koji su vidjeli Sunitu kako ide od sobe do sobe i govori da je Nino ranjen, da mu treba pomoć... Neka sud sve ispita - poručuje Esad Hindić.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 16

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još