suprug kaže da nemaju više kome da se obrate

Šta će sad majka troje djece?! Oboljela od karcinoma i izvadili joj bubreg pa dobila otkaz u firmi jer, eto, 'tako to ide' u BiH...

Hronika07.10.19, 09:55h

Šta će sad majka troje djece?! Oboljela od karcinoma i izvadili joj bubreg pa dobila otkaz u firmi jer, eto, 'tako to ide' u BiH...
Oboljela žena od karcinoma ima tri kćerke, dvije su udate, a jedna ide u srednju školu

 

Predsjednika Sindikata uprave RS Božu Marića kontaktirao je jedan muškarac iz Dervente sa molbom za pomoć jer je njegova supruga, koja boluje od karcinoma i kojoj je izvađen bubreg, dobila otkaz nakon tri godine rada na određeno u jednoj privatnoj firmi.


– Ovaj čovek kaže da više nemaju kome da se obrate. Supruga mu je tri godine radila na određeno, ugovor su joj produžavali mjesec za mjesecom. Sada su je iz firme, a nakon teškog oboljenja, samo nazvali i rekli da više neće da joj produže ugovor. Mi ćemo im pomoći jer niko nema pravo da nekoga drži tri godine na određeno, mjesec za mjesec, i da mu daju otkaz na ovakav način, pogotovo u slučaju zaštite materinstva – ističe Marić.

 

Oboljela žena od karcinoma ima tri kćerke, dvije su udate, a jedna ide u srednju školu.


 
Bila je zaposlena u jednoj italijanskoj firmi čija je djelatnost obućarstvo.

 

– Njen suprug dolazi danas u našu kancelariju, a naš pravni tim će razmoriti svu dokumentaciju kako bismo im pomogli. Niko ne može da bude žrtva robovlasništva – poručuje Marić.

 

(Hayat, Foto: Ilustracija/ DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!