NEISPRAVNI, A NI 50.000 KM NISU PREŠLI

Koje marke automobila najgore prolaze na tehničkom, a koje najbolje? Ovo vozilo najviše se kvari, a kupuju ga mnogi

Biznis Klub06.10.19, 21:06h

Koje marke automobila najgore prolaze na tehničkom, a koje najbolje? Ovo vozilo najviše se kvari, a kupuju ga mnogi
Kad na tehničkom pregledu utvrde neispravnost vašeg vozila, to će vas svakako neugodno iznenaditi ako se radi o automobilu koji nije prešao puno kilometara

 

 

Osobno vozilo često biramo prema estetskom kriteriju ili prema željenoj snazi motora, a ne prema tome koliko brzo će se početi kvariti i koliko ćemo zbog popravaka morati ulagati u njega. To se zapitamo tek nakon nekoliko godina kad krenu prve nevolje na tehničkom pregledu, koji nam otkriva pravo stanje automobila.


Kad na tehničkom pregledu utvrde neispravnost vašeg vozila, to će vas svakako neugodno iznenaditi ako se radi o automobilu koji nije prešao puno kilometara. U potrazi za odgovorom na pitanje koji automobilski brendovi imaju najviše registriranih kvarova dok je vozilo još relativno malo voženo - a još ga, po svoj prilici, otplaćujete kreditom pa ne želite dodatne troškove popravaka - posegnuli smo za podacima Centra za vozila Hrvatske, piše Index.hr.


Statistički podaci o neispravnosti automobila na tehničkim pregledima otkrivaju da je Ford neslavni šampion u kategoriji prijeđene kilometraže od nula do 50.000 kilometara.


Neispravni auti s manje od 50.000 prijeđenih kilometara 


Naime, među Fordovima koji su 2018. bili na tehničkom pregledu, 22,57 posto je bilo neispravno. Zatim po brojnosti neispravnih slijede vozila marke Volkswagen (19,17 posto), Fiat (14,25 posto) i Chevrolet (12,16 posto). 


Kao najpouzdanija u toj kategoriji automobila s malom prijeđenom kilometražom pokazala se japanska Mazda jer je od ukupno 3286 automobila te marke koji su se pojavili prošle godine na tehničkom pregledu neispravnim proglašeno njih samo 95, odnosno 2,89 posto. Među pouzdanijima slijedi još jedan Japanac, Toyota s 3,55 posto neispravnih, pa zatim BMW (3,58 posto), Audi (3,65 posto) i Mercedes (4,42 posto).


Kako pak izgleda poredak među vozilima kod kojih brojač kilometraže pokazuje brojku između 50.000 i 100.000 kilometara? U toj kategoriji najviše je bilo neispravnih Fiata (20,79 posto), Fordova (20,10 posto) i Chevroleta (18,20), dok je najmanje neispravnih bilo Audija (3,69 posto), BMW-a i Mercedesa (5,34 posto).


S više od 100.000 kilometara najbolji BMW, najgori Daewoo


Dakako, kod uspoređivanja automobila po prijeđenoj kilometraži ipak treba imati na umu da su oni s najmanje kvarova istodobno i najmlađi po prosjeku starosti, odnosno među najmlađima, a automobili s najviše kvarova istodobno su najstariji.


Nastavak teksta čitajte ovdje.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!