ODREĐEN JEDNOMJESEČNI PRITVOR

Sunita Hindić-Bošnjaković lagala u policiji kako je slomila noge: Ipak nije skočila s trećeg sprata... Odali je štikle i trag krvi

Hronika06.10.19, 20:15h

Sunita Hindić-Bošnjaković lagala u policiji kako je slomila noge: Ipak nije skočila s trećeg sprata... Odali je štikle i trag krvi
Hindić-Bošnjaković jučer se pred Tužiteljstvom pojavila u kolicima s nogama u gipsu jer je navodno nakon ubojstva skočila s kata objekta i slomila kosti oba stopala, što je njezina obrana koristila za protivljenje u određivanju pritvora

 

Županijski sud u Mostaru odredio je u nedjelju jednomjesečni pritvor Suniti Hindić-Bošnjaković (21) osumnjičenoj za ubojstvo Nine Ivankovića, koje se dogodilo u petak ujutro u Vili Ivanković na Buni kod Mostara, potvrdila je Feni dežurna tužiteljica Tanja Marčinko.

 

Dodala je kako obrana osumnjičene ima pravo žalbe na ovo rješenje.

 

Hindić-Bošnjaković jučer se pred Tužiteljstvom pojavila u kolicima s nogama u gipsu jer je navodno nakon ubojstva skočila s kata objekta i slomila kosti oba stopala, što je njezina obrana koristila za protivljenje u određivanju pritvora.

 

No, sud je ipak uvažio prijedlog Tužilaštva u kojem je navedeno da postoji mogućnost bijega zbog njezinog čestog mijenjana adresa stanovanja te odredio pritvor, javlja agencija FENA.

 

Međutim, kako piše Avaz, iako je istražiteljima kazala da je skočila s trećeg sprata motela nakon što je shvatila da je ubila Ivankovića, i to u rijeku Bunu, oni su u to odmah posumnjali, s obzirom na to da je od objekta do rijeke dvoetažna terasa.

 

Prema preliminarnim rezultatima istrage, Hindić-Bošnjaković, kada se odlučila na bijeg, najvjerovatnije je skočila sa zida uz „Villu“, gdje su nađeni njene štikle i tragovi krvi.

 

(Fena/DEPO PORTAL/mr/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još