FOTO/ Podrška domaćoj proizvodnji

Velika akcija u hercegovačkim vinogradima: Uposlenici KONZUM-a u berbi grožđa

Biznis Klub03.10.19, 10:47h

Velika akcija u hercegovačkim vinogradima: Uposlenici KONZUM-a u berbi grožđa
Zadovoljstvo mi je da na policama Konzum prodavnica imamo sve više domaćih proizvoda, te da su to prepoznali i naši kupci. Sa domaćim proizvođačima sa kojima radimo dugi niz godina kao što je Hercegovinavino nastojimo dodatno učvrstiti i proširiti saradnju, pratiti njihov razvoj i pružiti im podršku kako bi njihovi proizvodi stigli do što većeg broja potrošača, izjavio je Nihad Imširović, direktor Konzuma

 

Podrška domaćoj proizvodnji i jačanje saradnje sa domaćim proizvođačima i dobavljačima jedan je od važnih fokusa poslovanja Konzuma. Upravo sa ciljem njegovanja dobrih partnerskih odnosa Konzum je organizovao posjetu svom dugogodišnjem partneru – domaćoj firmi Hercegovinavino. To je jedna u nizu posjeta domaćim proizvođačima koje Konzum namjerava realizovati u narednom periodu i na taj način dodatno istaći značaj kontinuirane podrške domaćoj proizvodnji.  

 

konzum-03-10-4

 

Kako je ovo period godine kada su u jeku berbe grožđa u hercegovačkim vinogradima, Konzumovi zaposlenici, zajedno sa predstavnicima Uprave, imali su priliku učestvovati u berbi autohtonih hercegovačkih vrsta Blatine i Trnjka, obići prostrane vinograde Hercegovinavina i upoznati se sa svim fazama proizvodnje vina koje prođe grožđe od trsa do butelje.

 

konzum-03-10-2

 

„Zahvaljujući uspješnoj suradnji s Konzumom, u svim centrima diljem Bosne i Hercegovine se prodaju vina iz asortimana Hercegovinavina i Vinarije Čitluk. Naša vina su zastupljena i u izvozu, no nama, kao firmi koja zapošljava veliki broj ljudi u cijeloj Bosni i Hercegovini, je ipak veće zadovoljstvo što znamo da su ta vina dostupna svakom našem čovjeku na policama u lokalnim marketima“, izjavio je Vitomir Kordić, direktor prodaje firme Hercegovinavino iz Mostara.

 

Prilikom posjete je dogovoreno proširenje asortimana te će u narednom periodu kupcima Konzuma biti dostupna nova linija premium vina i vinski kokteli Hercegovinavina.

 

konzum-03-10-5

 

„Zadovoljstvo mi je da na policama Konzum prodavnica imamo sve više domaćih proizvoda, te da su to prepoznali i naši kupci. Sa domaćim proizvođačima sa kojima radimo dugi niz godina kao što je Hercegovinavino nastojimo dodatno učvrstiti i proširiti saradnju, pratiti njihov razvoj i pružiti im podršku kako bi njihovi proizvodi stigli do što većeg broja potrošača“, izjavio je Nihad Imširović, direktor Konzuma.

 

konzum-03-10-1

 

Sa ciljem podrške domaćoj proizvodnji i plasmu robe na police zaposlenici Konzuma su u proteklom periodu posjetili i proizvođača domaćeg voća i povrća iz Gradiške, koji je ujedno jedan od najvećih Konzumovih dobavljača.

 

Podsjećamo, Konzum je u ovoj godini uspostavio saradnju i sa nizom novih domaćih proizvođača, te je u asortiman uvršteno više od 250 novih domaćih proizvoda.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!