iz naroda i pravde poručili sda

Vama je sasvim normalno da otvarate hotele tajkunima koji ne plaćaju vodu, odvoz smeća, boravišnu taksu

Front02.10.19, 09:23h

 Vama je sasvim normalno da otvarate hotele tajkunima koji ne plaćaju vodu, odvoz smeća, boravišnu taksu
Odgovornost i sankcija su dvije strane riječi za SDA kadrove, smatraju u Narodu i Pravdi

 

Povodom saopćenja SDA u kojem iz ove stranke reagiraju na dešavanja na 13. radnoj sjednici Skupštine KS, na kojoj je razmatran izvještaj o poslovanju preduzeća ZOI 84, iz Kantonalnog povjereništva Naroda i Pravde KS su saopćili kako je napad na one koji su dokazali kriminal SDA kadrova uobičajena matrica ove stranke već godinama.

 

Iz Naroda i Pravde navode da nakon što je na sjednici Skupštine KS prezentiran izvještaj koji dokazuje višegodišnji kriminal SDA kadrova uovom preduzeću, SDA kao i svaki put u slučajevima kad se dokaže kriminal kadrova iz te stranke, bljuje vatru po onima koji su kriminal dokazali. "SDA će na sve reagirati i o svemu imati mišljenje, ali nikad neće
narodu odgovoriti gdje su milioni za sanaciju preduzeća ZOI 84, zašto su nenamjenski utrošeni, zašto danas šestosjed i četverosjed svi nazivaju propalim investicijama, ko je i za čiji račun krao na kartama, parkingu, ugostiteljstvu... Naš narod, građani ovog kantona, pitaju vas vrlo konkretne stvari, pitaju vas kako je vaš direktor na reprezentacije potrošio 54.000 maraka i 28.000 na službena putovanja? Umjesto sankcija lopovima u svojim redovima, SDA se obrušava na one koji to dokazuju. Mi smo takve niske udarce spremni primiti, ali nikada nećemo dozvoliti da ZOI 84 bude još jedno slovo u adresaru uništenih bh. giganata na čijem čelu su bili kadrovi SDA", navodi se u saopćenju Kantonalnog povjereništva Naroda i Pravde  KS, uz opasku da "prazna saopćenja ne mogu prikriti svu pustoš koja ostaje iz SDA".

 

Odgovornost i sankcija su dvije strane riječi za SDA kadrove, smatraju u Narodu i Pravdi.

 

"Predsjednik SDA izađe i sam kaže da je kriv za propast revizije tužbe protiv Srbije, kaže nam da se malo igrao apelacijom za ukidanje imena RS i pokaže nam da ne osjeća nikakvu odgovornost za igranje s emocijama svih građana naše zemlje, a posebno onih koji su se vratili u manji entitet i na svojim leđima osjete reakcije režima nakon šupljih najava iz SDA", kaže se u saopćenju Naroda i Pravde.

 

Iz Naroda i Pravde podsjećaju da je SDA stala u zaštitu tajkuna koji vode, odvoza smeća i ostalih usluga poručuju kako su oni iznad naroda u čije ime se kunu.

 

"Vama je sasvim normalno da otvarate hotele tajkunima koji ne plaćaju vodu, odvoz smeća, boravišnu taksu. Normalno vam je da premijer Vlade FBiH Fadil Novalić ima privatne firme koje posluju sa državnim kompanijama kojim upravlja vlada na čijem je čelu Novalić. Vi nama svaki dan potvrđujete da vam je stranka važnija od naroda i svaki dan nas motivirate da se protiv vašeg lažnog patriotizma borimo", navodi se u saopćenju.
 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 19

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još