Tržišna inspekcija svašta otkrila

Poznata avio kompanija prodavala karte, iako je znala da avioni neće poletjeti: Gubi li Adria Airways dozvolu za rad?

Biznis Klub29.09.19, 14:14h

Poznata avio kompanija prodavala karte, iako je znala da avioni neće poletjeti: Gubi li Adria Airways dozvolu za rad?
Zbog svojih financijskih problema, kompanija je u četvrtak i petak otkazala 158 letova, odnosno većinu planiranih, što je pogodilo više od 3.700 putnika

 

 

Tržišna inspekcija kaznila je slovensku zrakoplovnu kompaniju Adria Airways zbog zavaravanja potrošača u prodaji zrakoplovnih karata za letove, za što je uprava kompanije trebala znati da to ne čini, javlja Al Jazeera Balkans.


Tržišna inspekcija utvrdila je nepoštenu poslovnu praksu prodaje zrakoplovnih karata jer je kompanija prodala karte potrošačima u četvrtak 24. i 25. septembra za letove u četvrtak i petak, 26. i 27. istog mjeseca, iako je situacija bila neizvjesna, a zrakoplovi Adria već su bili prizemljeni u vrijeme prodaje karata, prenosi agencija Tanjug portal SEEbiz.


- Uprava Adria Airwaysa, s obzirom na to da je imala sve informacije o financijskom poslovanju tvrtke i stvarnoj dostupnosti zrakoplova koji su pogodni za letove za koje su prodavali zrakoplovne karte, trebala je biti svjesna da kompanija zapravo neće moći realizirati letove, što bi moglo zavesti potrošače koji su dobrovoljno odlučili o letu i povjerili prijevozniku da kupi karte - napisala je glavna tržišna inspektorica Andrejka Grlić.


Tržišni inspektorat obavlja nadzor i u pogledu nekih drugih pitanja u vezi s Adria Airwaysom te će o nalazima obavijestiti javnost čim se dovrše inspekcijski postupci.


Inspekcija savjetuje putnicima da prate kretanja i odlučuju o onim zrakoplovnim kompanijama koje imaju zajamčene letove prilikom kupovine karata.


Adria Airways priopćila je u petak kako otkazuje većinu svojih letova za vikend i u ponedjeljak zbog financijskih problema.


Prethodno je u utorak ta kompanija objavila kako na dva dana obustavlja letove zbog nedostatka novca, prenijele su agencije.


Adria Airways navela je kako je u pregovorima s potencijalnim novim vlasnicima, javio je ranije Reuters.


Kako je naveo Reuters, Adria Airways je posljednja u nizu malih europskih zrakoplovnih kompanija koja je upala u financijske probleme uslijed prekomjernog razvoja kapaciteta u zrakoplovnoj industriji, velike konkurencije i visokih cijena goriva.


Zbog svojih financijskih problema, kompanija je u četvrtak i petak otkazala 158 letova, odnosno većinu planiranih, što je pogodilo više od 3.700 putnika.


Slovenija je 2016. godine prodala Adria Airways njemačkom investicijskom fondu 4K Invest.


Kompanija je od tada prodala sve svoje zrakoplove i koristila je iznajmljene letjelice za letove prema europskim destinacijama, među kojima su Njemačka, Francuska, Nizozemska, Belgija, Austrija i države Balkana.


Slovenska agencija za civilni promet CAA dala je rok kompaniji Adria Airways do 2. oktobra da predstavi financijski plan kako bi zadržala dozvolu za rad.

 

(FENA/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 3

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!