foto/ nakon optužbi o lažnosti dokumenta

Mektić objavio potvrdu o vjerodostojnosti svoje diplome, uz poruku 'Samo za dušmane'

Front28.09.19, 12:14h

Mektić objavio potvrdu o vjerodostojnosti svoje diplome, uz poruku 'Samo za dušmane'
Ranije je Mektić tvrdio da je vijest o njegovoj „lažnoj diplomi“ bila pokušaj da se „širenjem neistina i dezinformacija diskredituju oni koji ukazuju i bore se protiv kriminala i korupcije u Republici Srpskoj i BiH“O fakultetskoj diplomi i obrazovanju ministra sigurnosti BiH Dragana Mektića dugo se vodi polemika. Prozivali su ga i mediji, ali i kolege političari. Iako je ranije objavljivao diplomu, danas je ponovo želio potvrditi svoje akademsko zvanje. Na Twitteru je objavio potvrdu koja dokazuje vjerodostojnost diplome, uz poruku "Samo za dušmane".

 

"Provjerom kroz službene evidencije Visoke policijske škole u Zagrebu, utvrđeno je da Dragan Mektić, rođen 24. decembra 1956. godine u Dragalovcima, Doboj, BiH, pri Fakultetu kriminalističkih znanosti završio studij unutrašnje poslove-program diplomirani kriminalist u zajedničkom izvođenju Pravnog fakulteta u Zagrebu i Fakulteta kriminalističkih znanosti, te da je diploma broj: 90/89., kojom je stekao visoku stručnu spremu sedmog (VII) stupnja i zvanje kriminalist, vjerodnostojna", stoji u potvrdi koju je potpisao doc. dr. sc. Joško Vukosav.

 

Ranije je Mektić tvrdio da je vijest o njegovoj „lažnoj diplomi“ bila pokušaj da se „širenjem neistina i dezinformacija diskredituju oni koji ukazuju i bore se protiv kriminala i korupcije u Republici Srpskoj i BiH“.

 

(Oslobodjenje, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 13

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još