Poslije survog zločina u sarajevskom naselju Dobrinja

Evo šta osumnjičeni za ubistvo Irme Forić radi u zatvoru: Ubica Senad Basarić piše ljubavni roman

Hronika25.09.19, 20:52h

Evo šta osumnjičeni za ubistvo Irme Forić radi u zatvoru: Ubica Senad Basarić piše ljubavni roman
Iako se još ne zna tačno zbog čega je idilična veza, kakvom ju je prikazao policiji, krenula krivim smjerom i završila ubistvom, svi dokazi koji su do sada prikupljeni, potvrđuju da je on “voljenu ženu” surovo ubio

 

Senad Basarić (59), koji se sumnjiči za okrutno ubistvo Irme Forić (53), u pritvorskoj jedinici Kaznenopopravnog zavoda u Sarajevu započeo je pisanje autobiografskog romana, saznaje Avaz iz više izvora.

 

Kuhinjska daska

 

Roman je, kako su kazali izvori, inspiriran njihovom vezom, koja je trajala nekoliko mjeseci, te istinitim događajima s krvavim epilogom u stanu u sarajevskom naselju Dobrinja.

 

Basarić, saznaje Avaz, želi da ovim svima dokaže da je u Irmu bio toliko zaljubljen da joj ne bi naudio. On je u svojoj odbrani tokom istrage kazao da se Irma nesretno okliznula na kečap u kuhinji te da je glavom udarila u kuhinjsku dasku koju je držala u desnoj ruci.

 

Navodno u bunilu, ne znajući kako će objasniti njenu smrt, učinio je sve da prikaže kako je ona živa te se, kako je naveo, pokušao otrovati tabletama, skočiti s osmog sprata zgrade na Dobrinji, presjeći vene tupim žiletom i ugušiti ugljenmonoksidom u vozilu.

 

Više udaraca

 

Iako se još ne zna tačno zbog čega je idilična veza, kakvom ju je prikazao policiji, krenula krivim smjerom i završila ubistvom, svi dokazi koji su do sada prikupljeni, potvrđuju da je on “voljenu ženu” surovo ubio.

 

Obdukcijom je potvrđeno da je smrt Irme Forić nastala usljed “pritiskanja vrata i nanošenja više udaraca po glavi“. Nesretna žena izudarana je daskom na koju se, kako kaže Basarić, okliznula.

 

(Avaz.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!